Samen met zijn vrouw Renate Verbaan en de kinderen reisde Winston Gerschtanowitz met Tenzing Travel drie weken lang door Amerika. Zij vertellen je graag over hun belevenissen.

Familie Gerschtanowitz
18 juni 2014
Noord-Amerika
Amerika

Eindelijk is het zover

Het is zo’n reis die veel mensen op hun ‘bucketlist’ hebben staan: een reis door Amerika. Ook wij hadden de wens om dit een keer te doen. Afgelopen zomer hebben wij dan ook de stoute schoenen aangetrokken en het gewoon gedaan. Na veel voorbereiding thuis, in samenwerking met Tenzing Travel, hebben we een mooie route door Californië uitgestippeld. Amerika is zeer uitgestrekt, dus het is handig om op voorhand te weten waar je heen gaat, zodat je eruit haalt wat er in zit als je er bent.

San Francisco

Onze reis begon in San Francisco. Even drie dagen acclimatiseren, zodat de kinderen, maar ook wij aan het tijdsverschil kunnen wennen en uitgerust beginnen aan het reizen. Het is zeker geen straf om een paar dagen in San Francisco te verblijven, want er is genoeg te doen in deze leuke stad.

Wij hebben de eerste dag met Go Car’s, die vooraf te boeken zijn thuis, de stad verkend. Een hele leuke manier om op eigen houtje de stad te bekijken. Zeker met kleine kinderen die niet de hele dag kunnen lopen is dit een aanrader, omdat je echt een hoop kan zien op een dag. Ook leuk, een tour over de Golden Gate bridge met een oude brandweerauto, onze oudste vond het een feest! (De jongste heeft een heerlijk dutje gedaan in die ronkende auto)

Napa Valley

Op de derde dag zijn we naar Napa Valley gereden. Napa Valley is de wijnstreek van Californië en overal waar je kijkt zie je dan ook wijngaarden. We hebben ’s avonds van een heerlijk flesje lokale wijn genoten, er zijn slechtere manieren om je reis door Amerika te beginnen!

Lekkere lunchtip is Farmstead bij de Long Meadow Ranch op 738 Main St. in Saint Helena. Een biologische wijngaard met een heerlijk menu met lokale producten. In de tuin zit je echt prachtig!

Lake Tahoe

Door naar Lake Tahoe, het prachtige meer op de grens van Californië en Nevada. De Nevada kant is wat levendiger met casino’s en hotels (andere wetten dan Californië!) maar wij hebben gekozen voor de rustige kant in Californië.

Lake Tahoe is genieten van de mooie omgeving en ook zeer de moeite waard is een bootje huren en het meer verkennen. Het bergwater is prachtig helder maar ook erg koud om in te zwemmen. Dat kun je beter langs de oevers doen waar het minder diep is.

De jongens (en mama ook eerlijk gezegd) vonden het maar wat spannend dat hier echte beren zaten. Wij hebben geen beer gezien, maar ze zijn er wel degelijk.

Lake Tahoe, het prachtige meer op de grens van Californië en Nevada

Yosemite National Park

Na een paar dagen Lake Tahoe halen we ’s ochtends een lekker koffietje bij het Latte da Coffee Cafe en rijden dan naar Yosemite park. De grote trekpleister van Californië en dat is zomers zeker te merken. Ook al is het druk, dit natuurpark is zeker de moeite waard. En de drukte is vooral aan het begin van het park waar de routes beginnen. Als je hier voorbij bent is het heerlijk rustig. Overweldigende natuur en prachtige routes met de auto en te voet. Binnen een half uur stonden wij met onze blote voeten in een bergbeekje en dat was zeker een ‘happy moment’ met z’n vieren. Ook mooi en zeer indrukwekkend zijn de grote Sequoia bomen. De kinderen hebben het er nu nog over hoe groot die waren en zolang je er niet zelf onder hebt gestaan, heb je geen idee hoe groot ze nou eigenlijk zijn.

Los Angeles

Wij hebben onze reis in drie stukken opgedeeld en na Yosemite gaan we langzaam aan gaan weer richting San Francisco om ons klaar te maken voor de rit over Highway 1 naar Los Angeles.

Tip: Veel mensen maken deze trip andersom, van Los Angeles naar San Francisco, maar als je het doet zoals wij, rijd je altijd aan de goede kant van de weg voor het mooiste uitzicht.

Onze eerste stop was Santa Cruz. Prima, maar wat ons betreft erg druk en toeristisch. Wij hebben er een O’Neill shirt gescoord (want dat komt hier vandaan) en zijn snel doorgereden naar Carmel.

Onderweg is het zeker de moeite waard om een kleine omweg te maken over de 17 mile drive, een lusvormige weg door Pebble Beach en Pacific Grove op het Monterey schiereiland. Je betaalt 10 dollar om er te mogen rijden, want het is namelijk een hele exclusieve woonwijk, maar de uitzichten over de Pacific zijn prachtig. Ondertussen kun je gluren naar alle kapitale villas die hier op dit exclusieve stukje land staan.

Aangekomen in Carmel by the Sea, wandelen we door dit schattige dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Aan het einde van de dag rijden wij richting ons hotel in Carmel Valley. Een heerlijke ranch met volop plezier voor de kinderen en ontspanning voor ons.

Na een paar heerlijke dagen rijden we verder naar Santa Barbara. Het is een mooie rit van vier uur langs de kust. Omdat je niet op de snellere Freeway rijdt is het handig om je trip ruim te plannen met stops want er is genoeg te zien en te fotograferen, zoals de kolonie zeeolifanten die hier leeft.

Santa Barbara is een chique stad op ongeveer 2 uur rijden van L.A. waar o.a. ook Oprah Winfrey een huis heeft. Prima vertoeven dus! De lekkerste sushi die we ooit gegeten hebben was in Santa Barbara bij Arigato Sushi op State Street.

Tot weerziens Californië!

De laatste rit brengt ons naar onze eindbestemming Los Angeles en dan aan de kust in Santa Monica. Hier verblijven we nog 5 dagen voor we weer terug vliegen naar Nederland. Heerlijk spelen in het zwembad en luieren. We huren fietsen en cruisen de boulevard over en zien brede jongens trainen in de buiten gym’s. De beroemde Santa Monica Pier kermis mag natuurlijk niet overgeslagen worden door de kinderen. Na 6 ritjes en een suikerspin zijn de jongens in ieder geval dolenthousiast over Santa Monica. We sluiten onze laatste dag af bij zonsondergang met de kinderen en een drankje op het strand, terugblikkend op een mooie reis. Indrukwekkende natuur, wilde dieren, strand, zon en lol: we hebben het allemaal gehad. ‘California dreamin’ neuriënd gaan we weer richting huis, we kunnen deze reis van onze ‘bucketlist’ af strepen, maar het was zeker niet de laatste keer dat wij hier waren.

Ook een prachtige reis maken zoals Winston? Bekijk dan onze reizen door Amerika en laat je inspireren.