La Réunion Vakantie

De natuur van La Réunion nodigt uit om er op uit te trekken. Maak een mooie wandeling door de nog werkende vulkaan La Piton de la Fournaise en geniet daarna van de uitgebreide faciliteiten van uw hotel. Een vakantie La Réunion is met recht bijzonder te noemen.

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Trou de Fer

Waarom naar La Réunion met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist La Reúnion

Reisinformatie La Reúnion

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

La Réunion is een relatief klein eiland; de hoogtepunten liggen redelijk dicht bij elkaar. La Réunion is een eiland dat favoriet is bij wandelaars maar ook mountainbikefanaten komen hier aan hun trekken. Het eiland is uitstekend geschikt om zelf te rijden. Huur een auto, koppel de tours en hotels aan elkaar en u heeft een heerlijke vakantie La Réunion.

Ons aanbod op La Réunion

La Réunion kent een goed wegennet. Met name de snelwegen en de wegen in het westen van het eiland zijn goed ontwikkeld. Door de uitstekende bewegwijzering waant u zich soms zelfs in Zuid-Frankrijk. Sommige wegen door het binnenland kunnen vol bochten zijn. Het eiland is uitstekend geschikt om zelf te rijden. Huur een auto, koppel de tours en hotels aan elkaar en u heeft zo een heerlijke reis samengesteld.

Wij bieden een aantal complete rondreizen aan voor een verrassende vakantie op La Réunion. Tijdens deze rondreizen ziet u zowel de indrukwekkende vulkanische gebieden als de kleine baaitjes aan de kust.

Cilaos

Dit plaatsje is het startpunt voor vele wandel- en mountainbiketochten. Het is centraal gelegen op het eiland, aan de voet van de Piton de Neiges, op een hoogte van ruim 1200 meter. Slechts één weg leidt u naar Cilaos, een weg vol bochten.

Les Trois Cirques

Op La Réunion liggen drie vulkaankraters, Les Trois Cirques, die een paradijs zijn voor wandelaars.

Piton de la Fournaise

De actieve vulkaan die aan de basis ligt van het ontstaan van het eiland. Een echte aanrader is een helikoptervlucht over de Piton de la Fournaise: vanuit vogelperspectief het eiland, en dan met name deze nog steeds werkende vulkaan, bekijken.

Saint Denis

De hoofdstad van La Réunion in het noorden met een gezellig centrum, een stadspark en Creoolse gebouwen.

Tijdsverschillen

Het is op La Réunion tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het er 3 uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal van La Réunion is Frans, maar Creools wordt het meest gesproken. Alleen in de toeristische gebieden kunt u redelijk terecht met Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Euro (EUR), daar La Réunion een overzees departement is van Frankrijk.

Reisdocumenten

Voor uw vakantie La Réunion dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese ID-kaart, welke nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit La Réunion. Hebt u een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximumverblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom.

La Réunion kent twee seizoenen:

 • De winter loopt van mei tot oktober en is mild en droog, hoewel een tropische bui nooit helemaal is uitgesloten.
 • De zomer loopt van november tot april en is heet en vochtig.

Vanwege de hoogteverschillen, zijn de temperatuurverschillen groot, zo kan het in het binnenland flink afkoelen, de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 15ºC en op de hoogste punten van het eiland kunnen temperaturen van rond het vriespunt voor komen. De westkust heeft vrijwel het gehele jaar een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 20ºC in de winter en 32ºC in de zomer. Het aantal regendagen ligt hier ook lager dan aan de oostkust en in het binnenland. De meeste regen valt tussen januari en april, er kunnen dan ook cyclonen voorkomen.

Reisfoto's La Reúnion

Mafate La Reunion

Mafate La Reunion

De spectaculaire natuur van La Réunion

Op het ongerepte eiland La Réunion vindt u klaterende watervallen, reusachtige vulkanen en groene valleien. De perfecte bestemming voor een actieve (rond)reis.