Madagascar vakantie

Madagascar is uniek. Tijdens onze rondreizen kunt u de natuur en cultuur in één reis combineren en de nationale parken in het noorden bezoeken. Onze ervaring is dat Madagascar perfect te verlengen is met een ontspannen verblijf op La Réunion.

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Ringstaartmaki's

Waarom naar Madagascar met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Advies uit eigen ervaring
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Madagascar

Reisinformatie Madagascar

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Madagascar is een gevarieerde vakantiebestemming. Het is met geen ander land te vergelijken en een continent op zich. In het centrale deel bestaat het landschap uit dichte bossen, golvend akkerland en rijstvelden. Er zijn talloze dorpjes waar het leven zich grotendeels langs de weg afspeelt. Het zuidelijke deel van Madagascar kenmerkt zich door een weidse, ongerepte natuur.

Het klimaat van Madagascar

Het klimaat langs de kust is tropisch, in het binnenland gematigd en in het zuiden droog. Van oktober tot maart is het warm met een hoge vochtigheidsgraad, van april tot september valt er nauwelijks regen en is de temperatuur aangenaam. Van januari tot maart is het seizoen van cyclonen en mogelijk hevige regenbuien. Van juli tot september zwemmen er honderden bultrugwalvissen in de wateren rond het eiland.

Reizen in Madagascar

Tijdens onze reis Best of Madagascar reist u met een auto, veelal met airco, met chauffeur/gids. De infrastructuur is redelijk, maar gemene ‘potholes’ horen er ook bij. Buiten de doorgaande wegen zijn de onverharde weggetjes nogal eens in slechte staat. De accommodaties onderweg zijn tussen de 3- en 4-sterren en mooi gelegen. Hoe vriendelijk het personeel ook is, service op internationaal niveau is nog uitzonderlijk. U reist door een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Steden

Antananarivo

In de volksmond wordt Antamamarivo ‘Tana’ genoemd. Het is een echt Afrikaanse, drukke stad: Renault 4-taxi’s, volgeladen bussen, karren en fietsen. Als dit uw eerste bezoek aan een Afrikaans land is, kan de kennismaking een cultuurschok veroorzaken. U bent in een andere wereld aangekomen.

Fianarantsoa

Fianarantsoa is de op één na grootste stad en ligt tussen vruchtbare landbouwgebieden. U zult u met verwondering kijken naar het leven op straat. Men laadt de koopwaar op karretjes, draagt karrevrachten op het hoofd en biedt zijn koopwaar aan in minuscule stalletjes of op kleedjes op de grond.

Toliara

Toliara ligt aan de zuidwestkant van het eiland. De stad is het uitgangspunt voor een bezoek aan de stranden, waar u kunt snorkelen, windsurfen en duiken.

Natuur

Anlamazarota Reservaat

Anlamazaotra Reservaat is een relatief klein reservaat dat onderdeel is van het d’Andasibe-Mantadia National Park. U gaat vroeg in de morgen onder begeleiding van gidsen te voet op zoek naar de ‘Indri indri’, de grootste lemurensoort van Madagascar. Ze leven hoog in de bomen in kleine groepjes van twee tot zes exemplaren en eten hoofdzakelijk bladeren.

D’Isalo National Park

D’Isalo National Park ligt in het zuidwesten en bestaat uit een indrukwekkend gebergte met rode tot oranje, gele en grijze rotsformaties, afgewisseld met verlaten grasvlakten. Zelf water meenemen als u naar de ‘Piscine Naturelle’ wandelt, een natuurlijke poel die gevoed wordt door een waterval. In dit gebied leven ook lemuren.

Lemuren of halfapen

De lemuren zijn de ambassadeurs voor Madagascar. Ze komen in geen enkel ander land ter wereld voor en overleven helemaal niet of heel moeilijk in dierentuinen. U moet naar Madagascar om ze écht te zien; er leven meer dan 30 verschillende soorten van deze boomacrobaten. Sommige eten bladeren, andere leven van fruit, zaden en bloemen. Ze wonen hoog in de bomen en maken een geluid dat lijkt op dat van een sirene of een klarinet. Een overweldigend geluid dat u na jaren nog zult herkennen. U zult vrijwel zeker de meest gefotografeerde lemuur – de ringstaartmakkie met zwart-wit gestreepte staart – zien, ook al omdat zij zich dikwijls in groepjes over de grond bewegen. U zult genieten van deze unieke dieren.

Bevolking van Madagascar

Er leven 18 bevolkingsgroepen in Madagascar. De Merina zijn van Maleis-Indonesische oorsprong en wonen vooral in het centrum van het land. De Betsileo wonen in de hooglanden rond Fianarantsoa. Zij leven van de landbouw en bouwen hoge huizen van rode steen, met heel kleine ramen. De Bara’s zijn veehouders en wonen in het zuiden, in hutten met rieten daken. U ziet ze vaak met kuddes zebu’s (de Malagasy koe) langs de weg lopen.

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd is het in Madagascar 1 uur later als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er twee uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Madagascar zijn Malagassisch en Frans de twee officiële talen. Ook wordt er veel Howa gesproken.

Geldzaken

De munteenheid van Madagascar is de Malagasy Ariary (MGA). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Madagascar. U heeft voor Madagaskar een visum nodig. U kunt deze bij aankomst op de luchthaven van Madagaskar kopen. Dit visum is 30 dagen geldig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Madagascar ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Botswana winter. De gemiddelde temperatuur in januari is 24°C en in juli 18°C.

De zomer in Madagaskar, van november t/m maart, staat bekend als het orkaanseizoen met de meeste regen. Hierdoor is de winterperiode, van april t/m oktober, de beste reistijd en de droge periode.

Reisfoto's Madagascar