Best of Madagascar

14-daagse privéreis

Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van Madagascar. Vanuit de hoofdstad Antananarivo reist u per auto met privé-chauffeur naar het oosten en zuidwesten.
lees verder

Reisfoto's

Lemuren in Madagaskar

Lemuren in Madagaskar

Local in Madagaskar

Local in Madagaskar

Reptiel in Madagaskar

Reptiel in Madagaskar

Baobab bomen Morondava

Baobab bomen Morondava

Nosy Haven

Nosy Haven

Highlights

 • Diverse unieke lemurensoorten
 • Overweldigende landschappen en nationale parken
 • Dorpjes en kleurrijke bevolkingsgroepen
 • Verlengingsmogelijkheden op Mauritius en La Réunion
+ +

Indicatieprijs

€ 3.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Een reis op Madagascar is geschikt voor liefhebbers van bijzondere natuur en cultuur; één en al nieuwe indrukken. Madagascar is niet te vergelijken met andere Afrikaanse landen, het is een wereld op zich. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van Madagascar. Vanuit de hoofdstad Antananarivo reist u per auto met privé-chauffeur naar het oosten en zuidwesten. Afwisselend kunt u genieten van prachtige, steeds wisselende vergezichten, vriendelijke bevolking, unieke lemuren, overweldigende flora en fauna. De reis kunt u vervolgens rustig afsluiten in Ifaty.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Antananarivo

Uitzicht op Antananarivo

Uitzicht op Antananarivo

Na aankomst in Antananarivo wordt u door onze lokale vertegenwoordiger welkom geheten en naar uw hotel in de stad gebracht.

U verblijft in Hôtel Résidence Lapasoa - Antananarivo
Dag 2

Antananarivo - Andasibe

Kameleon in Peyreras Reptile Park

Kameleon in Peyreras Reptile Park

Uw Engelssprekende gids/chauffeur haalt u op bij het hotel. Onderweg stopt u bij het Peyreras-reservaat, een klein dieren- en vlinderpark. Hier kunt u reptielen, insecten, kameleons en krokodillen waarnemen. Vervolgens rijdt u door naar Andasibe waar u in de middag aankomt.

U verblijft in Vakona Forest Lodge - Andasibe
Dag 3

Vrije dag Andasibe

Indri Indri Lemuren in Madagascar

Indri Indri Lemuren in Madagascar

In de ochtend maakt u een wandeling in het Anlamazaotra National Park waar de 'indri indri's', de grootste lemurensoort, hoog in de bomen leven. 's Middags bezoekt u het Mantadia National Park, het 'thuis' van een van de mooiste lemuursoorten: de diadeemsifaka. U ziet hier verder nog vele andere soorten lemuren.

U verblijft in Vakona Forest Lodge - Andasibe
Dag 4

Andasibe - Antsirabe

Lokaal dorpje in Madagascar

Lokaal dorpje in Madagascar

U reist richting Ambatolampy, door een wonderschoon hoogland met rijstvelden, langs rotsachtige heuvels en graven van de Merina-stam. Ook worden fotostops gemaakt bij verschillende stalletjes met lokale ambachten en groente- en fruitverkoop. U rijdt langs typische Malagassy-dorpjes met traditionele hoge huizen. Antsirabe is een Frans aandoende stad met brede lanen. Het belangrijkste vervoermiddel is hier de 'pousse-pousse' (riksja).

U verblijft in Eco Lodge Les Chambres Du Voyageur - Antsirabe
Dag 5

Vrije dag Antsirabe

Treinstation in Antsirabe

Treinstation in Antsirabe

Vandaag maakt u een drie tot vier uur durende wandeling onder begeleiding van uw gids door de bijzondere omgeving.

U verblijft in Eco Lodge Les Chambres Du Voyageur - Antsirabe
Dag 6

Antsirabe - Ranomafana National Park

Lokale verkopers op de markt, Madagascar

Lokale verkopers op de markt, Madagascar

In de ochtend bezoekt u Antsirabe met zijn rijke historie. De stad staat bekend om de thermale baden en heeft een grote economische sprong gemaakt door de komst van Noorse missionarissen. Amositra staat bekend om de houtsnijwerken en meubelmakerijen.

U verblijft in Centrest Sejour Hotel - Ranomafana
Dag 7

Vrije dag Ranomafana National Park

Lemur in Madagascar

Lemur in Madagascar

Vandaag heeft u een volle dag te besteden in het Ranomafana National Park, een regenwoud dat in 1990 is gecreëerd na de ontdekking van de Golden Bamboo-lemuur. Deze lemuur heeft vreemde eetgewoontes en is alleen in dit park te bewonderen.

U verblijft in Centrest Sejour Hotel - Ranomafana
Dag 8

Ranomafana National Park - Fianarantsoa

Kindje in Madagascar

Kindje in Madagascar

In de ochtend vertrekt u naar Fianarantsoa en in de middag maakt u een rondrit door de oude stad.

U verblijft in Lac Hotel - Fianarantsoa
Dag 9

Fianarantsoa - Ranohira

Ringstaartmaki moeder met baby

Ringstaartmaki moeder met baby

Op weg naar Ranohira komt u door een streek rijk aan rijstvelden en wijngaarden. U maakt onderweg een stop in het Anja Private Reserve, gelegen aan de voet van een granieten heuvel waar de ringstaartmaki leeft. Via een schitterende route komt u aan in Ranohira. In deze regio wonen de Bara's; u ziet de mesnen regelmatig met grote kudde's zebu's (de Malagassy-koe) over de weg lopen.

U verblijft in Isalo Ranch - Isalo National Park
Dag 10

Vrije dag Ranohira / Isalo National Park

Landschap Isalo National Park

Landschap Isalo National Park

Een korte rit naar het d’Isalo National Park, het op een na grootste park van Madagascar, waar u onder begeleiding een stevige wandeling maakt. Er zijn verschillende locaties die u kunt bezoeken, zoals de 'Piscine Naturelle', een prachtig plekje met een waterval, of het Namaza Forest.

U verblijft in Isalo Ranch - Isalo National Park
Dag 11

Ranohira - Ifaty

Boot bij Ifaty

Boot bij Ifaty

Het landschap wordt weidser en droger, de dorpen bestaan nu uit kleine hutten met rieten daken, meestal in een kraal (omheinde ruimte). U komt hier de eerste baobab-bomen tegen die majestueus boven de savanne uitsteken. Na de lunch in Toliary rijdt u verder en maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling door het Reniala-woud. Dit reservaat is een klein beschermd gebied met torenhoge, stekelige struiken en meer dan 1000 (veelal lokaal endemische) plantensoorten. Ook een aantal eeuwenoude baobab-bomen kunt u tijdens uw wandeling bewonderen. Hierna reist u verder langs het Mozambique-kanaal, door dorpjes naar uw hotel in Ifaty. (U kunt, indien gewenst, de reis ook in Toliary eindigen met een laatste nacht en hiervandaan terugvliegen naar Antananarivo op dag 12). Na aankomst in Ifaty neemt u afscheid van uw chauffeur.

U verblijft in Le Paradisier - Ifaty
Dag 12-13

Vrije dagen Ifaty

Ifaty lagune

Ifaty lagune

U heeft twee hele dagen ter vrije besteding om alle indrukken van de afgelopen dagen in u op te nemen.

U verblijft in Le Paradisier - Ifaty
Dag 14

Ifaty - Toliary - Antananarivo - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Toliary gebracht voor uw vlucht naar Antananarivo waar deze mooie reis eindigt op de luchthaven. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunnen wij een dagkamer in een hotel in Antananarivo voor u regelen.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Reisdocumenten

Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Madagaskar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Ook kinderen dienen over een eigen geldig internationaal paspoort te beschikken. U heeft voor Madagaskar een visum nodig. U kunt deze bij aankomst op de luchthaven van Madagaskar kopen. Dit visum is 30 dagen geldig. Travelnauts informeert u hierover bij reservering. Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Klimaat

Madagaskar ligt op het Afrikaanse continent. De zomers en winters zijn tegengesteld aan die van ons. De zomer in Madagaskar, van november t/m maart, staat bekend als het orkaanseizoen met de meeste regen. Hierdoor is de winterperiode, van april t/m oktober, de beste reistijd en de droge periode.

Inentingen

Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Madagascar aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. Als u geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Madagascar.
Voor een officieel medisch advies verwijzen wij u door naar de huisarts of de GG & GD of naar de volgende link: https://www.thuisvaccinatie.nl/

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Air France vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij Air France
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Ringstaartmaki's

Waarom naar Madagascar met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds