Explore Magical Morocco

9-daagse autorondreis

U start in de betoverende stad Marrakech. Hier worden uw zintuigen ongetwijfeld geprikkeld. Ruikt u de geurige kruiden van de souks al? Hierna gaat u met de auto op pad om authentiek Marokko te ontdekken. Zo reist u naar de hoge bergen, valleien met dadelpalmen en traditionele dorpjes van het Atlatsgebergte. Een ander hoogtepunt is de overnachting onder de helderde sterrenhemel in de woestijn!
lees verder

Een leuke ervaring is 's avonds eten op het Djemaa el Fna plein in Marrakech. Het is wat toeristisch, maar een bijzondere ervaring

- reisspecialist Kees van Niejenhuis

Reisfoto's

El Fna in Marrakech

El Fna in Marrakech

Aït-Ben-Haddou

Aït-Ben-Haddou

Woestijn bij Erg Chebbi

Woestijn bij Erg Chebbi

Burcht van Taghazout

Burcht van Taghazout

Vlag van Marokko

Vlag van Marokko

Hoogtepunten
 • Eten op het Djemaa el Fna-plein in Marrakech
 • Overnachten in de Sahara
 • Rijden door bijzondere landschappen
 • Shoppen in de gezellige souks van Marrakech
 • De indrukwekkende bergpas Tizi-n-Tichka
 • De vruchtbare Dadèsvallei
+ +

Vanafprijs

€ 999 p.p.
 • Vliegtickets met Transavia, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Autohuur, Compact SUV, all-inclusive
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

De start van deze 9-daagse rondreis door Marokko is in de betoverende stad Marrakech. Hier ervaart u meteen het lokale leven in de gezellige souks en kleine straatjes. Uw zintuigen worden geprikkeld op de marktjes, waar kleurrijke producten worden verkocht en waar de geur van vers bereid eten zich verspreid. Na uw verblijf in Marrakech gaat u met de huurauto op pad en het authentieke Marokko ontdekken. Deze route neemt u mee naar het imposante Atlasgebergte met hoge bergen, diepe kloven en valleien met dadelpalmen. Verspreid door het landschap zult u traditionele lemen dorpjes tegenkomen waar de tijd stil lijkt te blijven staan. Uiteraard is een reis door Marokko niet compleet zonder een bezoek aan de woestijn. Een van de hoogtepunten van de reis is dan ook de overnachting in de woestijn, onder een heldere sterrenhemel. Tot slot eindigt de reis weer in een fijne riad in Marrakech.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Marrakech

Winkelstraat in Marrakech

Winkelstraat in Marrakech

Onze lokale vertegenwoordiging ontvangt u op de luchthaven van Marrakech en brengt u vervolgens naar uw verblijf in Marrakech.

U verblijft in Riad Kasbah & Spa - Marrakech
Dag 2

Vrije dag Marrakech

Jardin Majorelle in Marrakech

Jardin Majorelle in Marrakech

De komende twee dagen heeft u ter vrije besteding om Marrakech te ontdekken. Uiteraard is het de moeite waard in de avond te gaan eten bij een lokale tentje op het grote Djemaa el Fna plein. Chaos en levendigheid, zoals u dit nog niet eerder heeft gezien. Andere tips zijn het maken van een fietstocht met een gids langs de onbekende parels van Marrakech of een heuse ballonvaart boven de woestijn in de omgeving van de stad!

U verblijft in Riad Kasbah & Spa - Marrakech
Dag 3

Marrakech – Telouet – Aït-Ben-Haddou

Aït Benhaddou

Aït Benhaddou

Vanochtend haalt u uw huurauto op en verlaat u Marrakech. Er staat een mooie rit voor de boeg, dwars door het Hoge Atlasgebergte, over een van de mooiste bergpassen van het land.

U verblijft in Riad El Maktoub - Aït-Ben-Haddou
Dag 4

Aït-Ben-Haddou – Dadèsvallei – Todghakloof

Todghakloof

Todghakloof

Na de zonsopkomst bij Aït-Ben-Haddou gaat u weer op pad en vervolgt de reis zich door de Dadèsvallei in de Hoge Atlas, bekend om de bizarre bergpassen, oases met groene dadelpalmen en een woestijn die u het gevoel geeft door een maanlandschap te rijden. Niet voor niets wordt de Dadèsvallei ook wel ‘Vallei van de duizend Kashba’s’, u zult er onderweg namelijk vele tegenkomen waar een stop gemaakt kan worden. Een deel van de kashba’s is tijdens het heersen van de Fransen verwoest, maar er zijn ook nog genoeg die de eeuwen hebben overleefd. Maakt u onderweg dan ook vooral een aantal stops zodat u in zowel bewoonde als in verlaten kashba’s kunt wandelen.
 
Na een korte eerste stop in het stadje Skoura, een van de mooiste kashba’s, is de eerstvolgende vallei die u aandoet de Vallée des Roses. De naam verraadt al wat hier verbouwd wordt. Naast de akkers staan mooie rozenhagen en deze rozen worden gebruikt om lokale producten te maken, zoals rozenolie, -crème en -water. Volgens traditie wordt rozenwater aangeboden wanneer Marokkanen gasten ontvangen, maar het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om extra smaak aan gebak te geven.

U verblijft in Kasbah Taborihte - Todghakloof
Dag 5

Todghakloof – Erg Chebbi

Woestijn bij Erg Chebbi

Woestijn bij Erg Chebbi

Vandaag reist u verder het binnenland in. U zult al gauw merken dat het rustiger op de weg wordt en dat het landschap langzaamaan verandert in een woestijnlandschap, kaal en dor. Ineens zult u vanuit het niets hoge zandduinen zien verschijnen. Dit is Erg Chebbi, onderdeel van de Saharawoestijn. Een ‘Erg’ is een zandduingebied dat door de wind is gevormd. De komende nacht zal een bijzondere worden, want u gaat namelijk overnachten in een bedoeïenentent de woestijn!

Bij Merzouga parkeert u uw huurauto en wordt u opgehaald door het lokale vervoer; dromedarissen! Via een schitterende route gaat u langs de zandduinen de woestijn in, op naar het tentenkamp dat gelegen is in een kleine oase. De tocht per dromedaris naar het verblijf vertrekt altijd aan het einde van de middag. De temperaturen zijn dan alweer deels afgekoeld en u maakt een stop op een zandduin voor de prachtige zonsondergang.

U verblijft in Sahara Desert Luxury Camp - Erg Chebbi
Dag 6

Erg Chebbi – Tazzarine – Tamnougalte / Agdz

Agdz

Agdz

Zoek vanochtend een hoge zandduin op, zodat u van een spectaculaire zonsopkomst kunt genieten voordat de dromedarissen u weer terug naar Merzouga brengen. In Merzouga zal bij de herberg een goed ontbijt voor u klaarstaan en eventueel kunt u hier een douche nemen. Na het ontbijt stapt u weer in de auto en rijdt u verder naar Agdz. Onderweg zijn er verschillende plaatsen om te stoppen, zoals Tazzarine, waar de film Babel is opgenomen.

U verblijft in Lodge Hara Oasis - Agdz
Dag 7

Vrije dag Agdz

Palmbomen bij Agdz

Palmbomen bij Agdz

Vandaag heeft u een hele dag ter vrije besteding om op uw gemak Tamnougalt en de rest van de adembenemend mooie Drâa-vallei te verkennen.

U verblijft in Lodge Hara Oasis - Agdz
Dag 8

Agdz – Marrakech

El Fna in Marrakech

El Fna in Marrakech

Deze laatste reisdag brengt u via een adembenemende rit weer terug naar Marrakech. Eerst rijdt u door de Tizi-n-Tinififft bergpas en vervolgens weer via de Tizi-n-Tichka bergpas. Eenmaal aangekomen in Marrakech verblijft u weer in een prachtige riad. Zoekt u vanavond nog een laatste keer een gezellig restaurantje op, of gaat u een hapje eten op de markt?

U verblijft in Riad Kasbah & Spa - Marrakech
Dag 9

Marrakech - Amsterdam

Vandaag wordt u met privévervoer naar de luchthaven van Marrakech gebracht, waar deze reis tot zijn einde komt. Hier stapt u aan boord van het vliegtuig voor de terugvlucht naar huis.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

Marokko kent zeer warme zomers in de binnenlanden en koude winters in de berggebieden. Het noorden van Marokko beschikt over een mediterraan klimaat met aangename zomers en natte winters. De westkust van Marokko is het hele jaar door goed te bezoeken en staat onder invloed van de Atlantische oceaan. Dit betekent dat het er zelfs in de zomermaanden nooit extreem warm zal zijn. De binnenlanden zijn droog en warm en zijn het beste te bezoeken in het voor of najaar wanneer de temperaturen tussen de 25 en 30 graden liggen. In de zomermaanden loopt het kwik op tot soms over de 40 graden. 

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en hepatitis A. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 3 maanden geldig is. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Transavia, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Autohuur, Compact SUV, all-inclusive
 • Documentatiepakket
+ +

Vanafprijs

€ 999 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Marokko met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Chefchaouen

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.