Vakantie Zimbabwe

Een vakantie in Zimbabwe staat in het teken van de Victoria Falls, maar wellicht nog spectaculairder is het ‘echte Afrika’ van het Hwange National park met ontzettend veel wild. Neem uw verrekijker mee, een paar goede ogen én een goede gids, en uw Afrika-ervaring is compleet!

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel
Helikopter over Victoria Falls

Waarom naar Zimbabwe met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Zimbabwe

Reisinformatie Zimbabwe

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Zimbabwe telt meer dan 12 miljoen inwoners en is bijna 10 keer zo groot als Nederland. Wij bieden diverse reizen aan voor een vakantie in Zimbabwe.

Bezienswaardigheden van Zimbabwe

Victoria Falls

Het meest beroemd is Zimbabwe vanwege de imposante Victoria Falls. De plaats Victoria Falls ligt aan de Zimbabwe zijde van de Victoria watervallen. Deze watervallen zijn één van de grootste van de wereld en heel indrukwekkend.

Boekt u uw vakantie Zimbabwe in de maanden april en mei, dan heeft de rivier het hoogste peil bereikt. Vanaf diverse punten kunt u de watervallen bekijken. Het gebied rond de watervallen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren.
Lees meer over Victoria Falls

Hwange National Park

Hwange National Park is het grootse game reserve in Zimbabwe en ligt in het westen van het land. Het park grenst aan de Kalahari woestijn en kent dan ook een woestijnlandschap met tevens natte graslanden. U vindt er meer dan 100 dieren en meer dan 400 vogelsoorten. In het park leven onder meer gemsbokken, hyena’s, leeuwen olifanten, luipaarden, cheetah’s en de Afrikaanse ‘wild dogs’.

Lake Kariba

Lake Kariba is het grootste kunstmatige meer en reservoir van de wereld en ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het meer is meer dan 223 kilomter lang en wel 40 kilometer breed. In het meer zijn diverse eilanden en er leven verscheidene vissoorten, nijlpaarden en krokodillen.

Tijdsverschillen

Het is in Zimbabwe tijdens onze zomertijd net zo laat als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er een uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Zimbabwe is de officiële taal Engels. Men spreekt er ook Shona en Sindebele.

Geldzaken

De munteenheid is de Zimbabwe Dollar (ZWD). Alleen met deze munteenheid kunt u contante betalingen doen in Zimbabwe. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Zimbabwe. U dient over een visum te beschikken dat bij aankomst wordt verstrekt. Het visum kost ca. USD 30 voor een verblijf van 90 dagen en dient cash in USD te worden voldaan bij de paspoortcontrole. De Kaza Univisa (combinatievisum) voor Zimbabwe en Zambia zijn niet altijd voorradig; dan kunt u alleen met een single entry of multiple entry visum het land binnenkomen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Zimbabwe ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in de Benelux. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Zimbabwe winter.

Er zijn drie seizoenen. Het droge, koelere seizoen: april tot juli met temperaturen van 20-25ºC. Het droge, warme seizoen: augustus tot oktober met temperaturen van 23-28ºC. Het regenseizoen: november tot maart met temperaturen tot 28ºC.

Reisfoto's Zimbabwe