• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Allround inkijk Uruguay
 • Veel platteland in gaucho stijl
 • Slapen op estancia's
 • Stadse allure in Montevideo
 • Lagunes en palmweides
 • Kust en stranden

Highlights of Uruguay

8-daagse autoreis

De reis start in schilderachtig Colonia, aan de 'overkant' van Buenos Aires. Hierna toert u door het binnenland en logeert u op boerderijen, die hier estancia’s heten. De laatste dag van de reis brengt u door aan het strand in Punta del Este. Uruguay is ee... lees verder »

Prijs op aanvraag Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • estancia Finca Piedra, gastenpaviljoen
 • Estancia Finca Piedra, corridor
 • estancia Finca Piedra, restaurant en lounge
 • Bodega van estancia Finca Piedra
 • Uruguay, Estancia Finca Piedra
estancia Finca Piedra, gastenpaviljoen Estancia Finca Piedra, corridor estancia Finca Piedra, restaurant en lounge Bodega van estancia Finca Piedra Uruguay, Estancia Finca PiedraImpressies

estancia Finca Piedra, gastenpaviljoen
Estancia Finca Piedra, corridor
estancia Finca Piedra, restaurant en lounge
Bodega van estancia Finca Piedra
Uruguay, Estancia Finca Piedra


Reisinformatie


De reis start in schilderachtig Colonia, aan de 'overkant' van Buenos Aires. Hierna toert u door het binnenland en logeert u op boerderijen, die hier estancia’s heten. De laatste dag van de reis brengt u door aan het strand in Punta del Este. Uruguay is een veilig land, de afstanden zijn niet erg groot, de mensen rijden rustig en in het binnenland is amper verkeer. Leuk om te weten: kinderen gaan te paard naar school waarvoor extra brede bermen worden aangehouden. 

Highlights of Uruguay Highlights of UruguayDag tot dag

Colonia › Carmelo (82 km)

Bij aankomst van de ferry vanuit Buenos Aires in Colonia neemt u de huurauto in ontvangst aan de pier. U heeft voldoende tijd om rond te kijken in Colonia, dat idyllisch gelegen is aan de Rio de la Plata. Hierna is het een uurtje rijden naar de wijngaarden rond Carmelo. Midden op het platteland logeert u in de mooie posada Campotinto: tuinen, terras en veel wijngaarden.

Carmelo › Montevideo (250 km)

Voor de rit naar Montevideo hebt u ruim 3 uur nodig en dus is er plenty tijd om na het ontbijt enkele bodega's in de buurt te bezoeken. In de hoofdstad kunt u flaneren over de stadsboulevard, proeven van de Uruguayaanse keuken op de 'mercado del puerto' en de mooie architectuur bewonderen uit de 1e helft 20e eeuw (O).

Montevideo › Estancia Los Plátanos (255 km)

Vandaag rijdt u richting het noorden door uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels, langs haciënda's en uitgestrekte pampa’s met grazende kuddes. U rijdt deels via onverharde wegen en buiten de gebaande paden, een rit die al een belevenis op zich is (O,D).

Estancia Los Plátanos › Chuy (200 km)

Maak kennis met het dagelijks leven van de gaucho’s. Zij begeleiden u op de paardrijtocht in de pampa (geen ervaring nodig). Na de lunch rijdt u naar het uiterste noordoosten en overnacht dichtbij de Braziliaanse grens (O,D).

Chuy › Estancia Guardia del Monte (105 km)

La Rocha is de mooiste provincie van het land vanwege de prachtige lagunes en rotskust. Vandaag zakt u geleidelijk af langs de oostkust. U kunt dan het Parque Nacional de Santa Teresa bezoeken waar mooie relatief rustige stranden zijn. Maar wellicht is het interessanter om door het binnenland te gaan, langs de westkant van Laguna Negra. U rijdt dan door een wonderlijk, uniek landschap: eindeloze weidevelden met koeien én palmen (O,D). Opm: in de wintermaanden verblijft u op estancia El Charabon.

Estancia Guardia del Monte

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen. Bij de boerderij moet u beslist een kijkje nemen in het ombués-bos. Optioneel: excursie naar Cabo Polonio, een dorpje dat geïsoleerd aan zee ligt te midden van duinen en zandverstuivingen en niet per auto bereikbaar is. Er is een speciale shuttle-service met terreinwagens naar toe. In het voorjaar en de zomer zijn er grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns op de rotsen te bewonderen (O,D).

Guardia del Monte › Punta del Este (155 km)

Naar de badplaats Punta del Este. Na dagenlang platteland is een middag met stadsvertier een leuke afsluiting van de rondreis (O).

Punta del Este › Montevideo (135 km)

U kunt naar wens verlengen in Punta del Este. In Montevideo levert u de huurauto in (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • De route mag ook in omgekeerde richting worden gereden
 • Beleef meer

  Relaxed reistempo in een mooie landelijke omgeving met verblijf op karakteristieke estancia's. De reis is heel afwisselend met een bezoek aan Colonia, de mooiste koloniale parel van het land, de hoofdstad Montevideo en wordt ontspannen afgesloten aan de kust. Uruguay is een prettig land om te bereizen per auto, er wordt rechts gereden, de rijstijl is rustig en in het binnenland is er weinig autoverkeer.

  Excursiemogelijkheden

  Excursies en entreegelden zijn niet inbegrepen.

  Verlenging

  Deze reis is prima uit te breiden met een strandverlenging. Aan de Uruguayaanse kust zijn de maanden december t/m maart het meest populair en druk bezocht door Zuid-Amerikaanse toeristen. Verlenging van de autoreis kan heel goed met 'De wijngaarden van Uruguay' en een combi met Buenos Aires is bijna vanzelfsprekend.
  Middenklasse hotels met in het binnenland karakteristieke estancia's. Upgrades zijn mogelijk voor dag 1, 2, 5 en 6.

  • Op dag 1 is het mogelijk om te verblijven in estancia Finca Piedra, dat halverwege Colonia en Montevideo ligt.

  • Op dag 2 in Montevideo is een upgrade mogelijk naar hotel Oliva

  • Op dag 5 en 6 is een upgrade mogelijk naar estancia El Charabon

  De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


  Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

  Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

  Excuses voor het ongemak.

  Maaltijden

  Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

  Vervoer

  Autohuur naar keuze:
  Cat.E- Renault Logan of gelijkwaardig
  Cat.I - Renault Fluence Manual of gelijkwaardig
  Inclusief: ongelimiteerd aantal kilometers, extra bestuurder, 24 uurs hulp, CDW, diefstalverzekering, volledige dekking en routebeschrijving.
  Huurperiode: 7 x 24 uur met 1 uur tolerantie.  Tenzing Travel Shop Amsterdam

    Ontmoet onze reisspecialisten
    Samen maken wij uw reisplannen concreet
    Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel  Bezoekadres:
  Entrada 211 (Gratis parkeren!)
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
  Tel. 020 - 398 93 98
  maak nu een afspraak
   
  please chat with me