Vakantie Cook Islands

Wilt u altijd al het leven op een onbewoond eiland ervaren? Ga dan naar de Cook Islands in de Stille Oceaan. Kom heerlijk tot rust op een van de witte stranden van het eiland Aitutaki. Of liever wat actiever bezig? Het eiland Rarotonga biedt de perfecte omgeving voor een wandeling in het ruwe bergachtige binnenland.

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel
Locals, Cook Islands

Waarom naar de Cook Islands met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Advies uit eigen ervaring
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam

Reisspecialist Cook Islands

Reisinformatie Cook Islands

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Video's

Kia Orana, welkom op de Cook Islands, een kleine eilandengroep met alles wat een verblijf in de Stille Oceaan zo aantrekkelijk maakt: witte stranden, een azuurblauwe zee, lagunes en een prachtige natuur. Een vakantie Cook Islands is perfect te combineren met een rondreis Australië of Nieuw-Zeeland. Na een actieve rondreis een weekje bijkomen op een van de eilanden. Wist u dat de eilanden zijn vernoemd naar James Cook? Hij nam er voor het eerst een kijkje in 1773.

Aitutaki

Het eiland Aitutaki staat bekend om zijn prachtige lagune, waarvan wordt gezegd dat het de mooiste van de Cook Islands is. Misschien zelfs wel van de hele South Pacific! Absoluut een must-see en natuurlijk heerlijk om te ontspannen.
Lees meer over Aitutaki

Rarotonga

Het hoofdeiland en tevens de aanvlieghaven van de Cook Islands is Rarotonga, een eiland van zeldzame schoonheid met een groen, bergachtig en ruw gevormd binnenland. Het bestaat uit vulkanisch gesteente en wordt omringd door een indrukwekkend koraalrif. Ideaal voor duikliefhebbers.
Lees meer over Roratonga

Tijdsverschillen

In onze winter is het op de Cook Islands 11 uur vroeger dan in Nederland, in onze zomer 10 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Cook Islands Maori, een vorm van het Nieuw-Zeelandse Maori, maar vrijwel iedereen spreekt Engels.

Geldzaken

Op de Cook Islands wordt er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar. (NZD). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste zes maanden geldig is.

Visum

Bij aankomst op de Cook Islands ontvangt u een gratis visum, geldig voor 31 dagen. Verlenging tot zes maanden is ter plaatse mogelijk (tegen betaling).

Via Amerika naar Cook Islands

Vliegt u via de Verenigde Staten naar de Cook Islands dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers.
Houdt u er rekening mee dat deze informatie afhankelijk is van welke landen u nog meer tijdens uw reis zult aandoen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

De Cook Islands liggen tussen de evenaar en de steenbok keerkring en kennen hierdoor een evenwichtig klimaat met zeer geringe schommelingen in temperatuur. U kunt altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries. De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor zijn de Cook Islands het hele jaar door een ideale bestemming. De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden.

 

 

Cook Islands

Reis mee naar de paradijselijke Cook Islands