Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Vakantie Fiji

Bij een reis naar Fiji denkt u al snel aan zon, zee en strand. Maar er is meer! Het hoofdeiland is namelijk erg groen met veel bossen en bergen. Wij zijn erg enthousiast over de combinatie van actieve excursies en lekker bijkomen op het strand. Fiji is een veelzijdig land dat voor ieder wat wils aanbiedt.

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Fiji met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Snorkelen bij South Sea Island, Viti Levu

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam

Reisspecialist Fiji

Reisinformatie Fiji

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Laat u betoveren tijdens uw vakantie Fiji! De Fiji eilanden laten u ontspannen, relaxen en vooral genieten van een heerlijk ‘bountygevoel’.

Een vakantie Fiji, voor wie?

Of u nu van een ontspannen strandverblijf houdt of ook graag iets wilt ondernemen, op Fiji kan het allemaal! Fiji heeft een hoofdeiland, Viti Levu, en daar omheen verschillende kleinere eilandjes. Ieder eiland is verschillend en daarom zetten wij de verschillen voor u op een rijtje.

De eilanden van Fiji

Viti Levu

Het hoofdeiland van Fiji is vrij groen en biedt u méér dan alleen een strandvakantie. Bezoek het stadje Nadi, de suikerrietvelden in het achterland of de paradijselijke stranden aan de Coral Coast.

Vanua Levu

Een verrassende plek en wellicht een van de best bewaarde geheimen van Fiji. Ondanks dat Vanua Levu het op één na grootste eiland van de tropische archipel is, biedt het de reiziger ongerepte natuur, authenticiteit en de gastvrijheid die een vakantieverblijf net even specialer maakt. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit natuur, maar de steden Labasa en Savusavu bieden alles wat u nodig heeft. Op deze paradijselijke plek hoeft u alleen maar te genieten.

Mamanuca Islands

Bent u op zoek naar het echte ‘bounty’ gevoel, kleinschaligheid en rust? Laat u verwennen door de vriendelijke bevolking tijdens een bezoek aan een van de Mamanuca Islands.

Taveuni

Witte stranden en een helderblauwe zee met een schitterende onderwaterwereld. Maar ook zwarte stranden door de vulkanische oorsprong van het eiland. Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

Yasawa Islands

De bergachtige Yasawa Islands met hoge toppen en een schitterend uitzicht over heel Fiji. Geniet van een flinke dosis cultuur en het zijn natuurlijk de prachtige stranden die Yasawa Islands bijzonder maken.

Een vakantie Fiji in combinatie met Australië, Nieuw-Zeeland of Amerika?

De eilanden van Fiji kunnen uw hoofdbestemming zijn maar ook een aanvulling op uw rondreis Australië, Nieuw-Zeeland of Amerika. Neemt u contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden.
De meest voorkomende routes en vliegtijden:

 • Auckland, Nieuw-Zeeland – Fiji: ca. 3 uur vliegen
 • Brisbane/ Sydney/ Melbourne, Australië – Fiji: ca. 4-5 uur vliegen
 • Los Angeles, Amerika – Fiji: ca. 8 uur vliegen

Tijdsverschillen

In onze winter is het in Fiji 11 uur later dan in Nederland; in onze zomer 10 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Engels. De lokale bevolking spreekt daarnaast ook Fijiaans.

Geldzaken

De munteenheid is de Fiji dollar (FJD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een vakantie Fiji dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw verblijf nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is alleen verplicht indien u langer dan vier maanden in Fiji zult verblijven.

Via Amerika naar Fiji

Indien u via Amerika naar Fiji reist, houdt u er dan rekening mee dat kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is een ESTA-Reistoestemming verplicht als u via (of naar) Amerika reist. Voor meer informatie over ESTA, kijk dan op: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Op Fiji kunt u altijd rekenen op een temperatuur van rond de 25°C en een verkoelende bries. De temperatuur van het water schommelt ook altijd rond de 25°C. Hierdoor is Fiji het hele jaar door een ideale bestemming.
De meeste regen valt in de periode van november tot april, maar voornamelijk in de zuidoostelijke delen van de hoofdeilanden. Tevens kunnen er in Fiji in deze periode (november tot en met april) tropische cyclonen voorkomen.

Reisfoto's Fiji

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.