Verrassend Oman

Reisspecialist Marion de Ridder omschrijft Oman als "enorm verrassend en divers". Niet gek, want in het sultanaat vind je immense woestijnen en droge bergen, maar ook helderblauwe wateren in groene oases. De historische steden maken het plaatje compleet. Daarnaast weten nog niet veel toeristen de weg naar Oman te vinden, waardoor je soms het gevoel hebt één van de eerste toeristen te zijn. Marion deelt haar tips voor een onvergetelijke reis.

Marion de Ridder
16-09-2016
Azië
Oman
Reistip
Accommodaties, Activiteiten

De woestijn verkennen

Een nacht in de woestijn slapen is een must do als je een bezoek brengt aan Oman. Doe dit bijvoorbeeld in het Desert Night Camp, een luxueus camp dat van alle gemakken voorzien is.

 

Maak na aankomst een 4WD-tour door de Wahiba Sands woestijnlandschappen – wat een ervaring! Waar je ook kijkt, je ziet alleen maar zand. Pas dan krijg je door hoe groot de woestijn is. Deze tour is inclusief dune basing: met de auto van een hoge zandduin slippen waardoor het zand over de auto heen komt. Even denk je dat auto over de kop zal gaan, maar de ervaren gids zorgt er uiteraard voor dat dit niet gebeurt. Na deze spannende ervaring rust je uit op een zandduin terwijl je van de zonsondergang en je hapje en drankje geniet. 

Wahiba Sands
Wahiba Sands

Op zoek naar schildpadden

In de omgeving van Sur vind je de stranden van Raz Al Jinz – een beschermd natuurgebied waar reuzenschildpadden hun eieren leggen. Ga ’s avonds met een gids op pad om op zoek te gaan naar schildpadden die eieren leggen of bewonder de jonge schildpadjes die op weg gaan naar de zee. Dit schouwspel onder de heldere sterrenhemel is onbeschrijfelijk.


"Zien hoe reuzenschildpadden eieren leggen en de jonge schildpadjes hun weg naar de zee vinden is erg bijzonder!"Uniek: wadi's in Oman

Uniek aan Oman zijn de vele wadi’s: groene oases met kleurrijke vogels in voornamelijk droge gebieden. Deze rivierbeddingen zijn meestal tussen twee bergwanden in gelegen. De azuurblauwe wateren vormen de ideale plek om tijdens een tussenstop verkoeling te zoeken. Je kunt je zwemkleding dus maar beter bij de hand houden wanneer je door het warme Oman reist! Op zoek naar de mooiste wadi van Oman? Ga dan naar de Wadi Bani Khalid, nabij Sur, en je zult niet teleurgesteld worden.

Wadi Bani Khalid
Wadi Bani Khalid

Nizwa

In vroegere tijden was Nizwa de hoofdstad van Oman en het centrum van de kunst, religie en wetenschap. Om de stad te beschermen en onderdak te bieden aan belangrijke religieuze leiders, werd het fort van Nizwa in de zeventiende eeuw gebouwd. Tegenwoordig is het fort toegankelijk voor toeristen. Loop door de vroegere gevangenis of voorraadruimtes om een goed beeld te krijgen van hoe men vroeger leefde.

 

Naast het fort is ook de beroemde dierenmarkt de moeite waard om te bezoeken, je ervaart hier de authenticiteit van Oman. De lokale bevolking is druk bezig met het verhandelen van koeien en geiten en dat levert een interessant schouwspel op. De markt is iedere vrijdag vanaf een uur of 6.00 tot een uur of 10.00. Wees er vroeg bij, want dan zijn de beste koeien en geiten er nog. 

 

Oman zelf ervaren? Bekijk dan onze reizen naar Oman

Fort van Nizwa
Fort van Nizwa
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika