De vele gezichten van Thailand

Thailand is een heerlijke bestemming voor een afwisselende rondreis. Reisspecialist Liselotte Graaf laat aan de hand van zes verschillende thema's de veelzijdigheid van het land zien. Fijne bonus is dat bij deze thema's het behoud van de natuur centraal staat, waardoor ook toekomstige generaties van Thailand kunnen genieten.

Liselotte Graaf
20-06-2016
Azië
Thailand
Reistip
Accommodaties, Activiteiten, Natuur

Ecolodges

Draag je steentje bij aan het behoud van de prachtige flora en fauna van Thailand en verblijf in speciale ecolodges met aandacht voor het milieu. Een van onze persoonlijke favorieten is de Lanjia Lodge, die is opgenomen in het Lanjia Lodge Hilltribe Experience-arrangement. Hier staat namelijk niet alleen het milieu centraal, maar maak je ook kennis met lokale volksstammen zoals de Hmong. Je kunt er wandelen, het huis van de sjamaan bezoeken, dorpelingen helpen bij het planten van bomen en kruiden en samen met de hilltribe-dames batikken. Wat een ervaring! 

Actief en avontuurlijk

De ongerepte natuur van Thailand beleef je pas echt tijdens een actieve wandeling door de jungle, onder begeleiding van een gids. Hij kan je van alles vertellen over wat je onderweg tegenkomt, wat een extra dimensie aan je reis geeft. Wanneer je avontuurlijk ingesteld bent, mag raften ook niet ontbreken tijdens je reis. Raft door de Pai-kloof, het nationale park Mae Surin Waterfall en stop bij een warmwaterbron om heerlijk te ontspannen. Tijdens onze reis Mae Hong Son Discovery ervaar je dit allemaal.

Actief en avontuurlijk: wandelen door de jungle van Thailand
Actief en avontuurlijk: wandelen door de jungle van Thailand

Paradijselijke onderwaterwereld

Thailand heeft een schitterende onderwaterwereld en staat bekend als toplocatie voor duikers. Maar ook als je geen ervaren duiker bent, kom je in Thailand aan je trekken. Al snorkelend kom je namelijk ook vele bijzondere en kleurrijke vissen tegen. Heb je altijd al de onderwaterwereld van Thailand willen ontdekken? Dan is het The Haad Tien Beach Resort een ideale accommodatie. Het is direct gelegen aan een wit zandstrand en bevindt zich aan de zuidkust van Koh Tao - een eiland met vele duiklocaties, prachtige baaien en kleine, verscholen strandjes.


"Thailand is met zijn schitterende onderwaterwereld de perfecte bestemming om te duiken en snorkelen!"


Olifanten verzorgen

Een unieke lodge in ons aanbod is Elephant Hills. Het is midden in de jungle gelegen en alles draait er om het welzijn van de olifant. Dat ze dit serieus nemen blijkt wel uit het feit dat ze voor hun inspanningen de Thailand Green Excellence Award hebben gewonnen. Wanneer je het arrangement Khao Sok Jungle Safari boekt, verblijf je in deze lodge en krijg je zelf de kans om deze bijzondere dieren te verzorgen. Zonder twijfel zal dit één van de hoogtepunten van je reis worden!

Olifanten verzorgen
Olifanten verzorgen

Op het water

Niet alleen de onderwaterwereld van Thailand is de moeite waard, ook vanaf het water is Thailand een ware ervaring. Vanuit je kano ben je namelijk één met de natuur en kom je dichtbij schitterende watervalletjes, ongerepte jungle en verborgen baaitjes. Kanoën is onderdeel van de Khao Sok Jungle Safari, en bied je de kans om de unieke flora en fauna langs de Sok-rivier te bewonderen.


Ontdek Thailand per fiets

Op de fiets kom je op plekken die anders verborgen blijven. Tijdens je fietstocht kom je in contact met de ‘locals’ en ervaar je het échte leven in Thailand. De reis Experience Boutique Thailand heeft ook een mooie fietstocht op het programma staan. Je fietst dan door het Sukhothai Historical Park, een ruïnecomplex dat je de Gouden Eeuw van de Thaise historie doet herbeleven. Met bijna 200 stoepa’s in het park is er genoeg te zien!

 

Onder de indruk van de diversiteit van deze bestemming? Bekijk dan ons aanbod aan reizen naar Thailand.

Ontdek Thailand per fiets
Ontdek Thailand per fiets


i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika