Sydney, Melbourne en Canberra zijn natuurlijk fantastische moderne steden, maar in de Australische staat Victoria bevinden zich de interessante goudmijnstadjes. De Sydney to Melbourne Heritage Drive doet o.a. Bendigo, Echuca, Albury en Canberra aan. Hier maak je kennis met de rijke historie en het indrukwekkende erfgoed van Victoria.

Stéphanie Gras
22 februari 2016
Oceanië
Australië

Bendigo

Het gebied van Bendigo, gelegen in de goudregio van Victoria, is erg leuk. Je kunt hier  goudmijnen bezoeken en ronddwalen in de oude dorpen waar de goudzoekers ooit hebben geleefd. Het historische centrum van de stad heeft van alles te bieden zoals de ‘Sacred Heart’-kathedraal en de Chinese tempel ‘Joss House’. De ‘Bendigo Talking Tram’ is een leuke manier om het centrum te verkennen, dit zijn nog de originele trams uit de tijd van de goudkoorts. De straten van Bendigo, waarlangs prachtige gebouwen te vinden zijn, beschikken daarnaast over veel kleine boutique-winkeltjes en sfeervolle restaurants met heerlijk eten!

Echuca

De Goulburn, Campaspe en de Murray rivier komen samen in Echuca. Zwemmen, vissen, kanoën en waterskieën zijn hier dan ook erg populair en zo worden er ook allerlei watersport gerelateerde evenementen georganiseerd. De oude haven en scheepswerf van dit plaatsje zijn ook leuk om eens te bezoeken, je vindt hier veel leuke restaurantjes. Echuca is de rivierbotenstad van Australië, ga aan boord van een van deze historische boten op de Murray rivier om deze omgeving vanuit een geheel ander perspectief te ervaren.

Ga naar de sfeervolle wijngaard van Brown Brothers voor een ‘wine tasting’.

Murray River, Echuca (fotograaf: Robert Blackburn)

Albury

In Albury wordt een landelijke sfeer gecombineerd met een rijke historie, hartelijke bevolking en verschillende culturen. De stad met haar historische gebouwen, parken en tuinen is gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen. In Albury en het omliggende gebied worden geregeld ambachtelijke en rommelmarkten georganiseerd, het is leuk om hier eens een kijkje te nemen en kennis te maken met de lokale bevolking.

Noreuil Park, Albury (fotograaf: Robert Blackburn)

Canberra

Canberra, de hoofdstad van Australië, beschikt over verschillende nationale attracties waarvan de meeste zich bevinden rondom het Burley Griffin meer. Vanuit welke richting je de stad ook benadert, vanuit elke richting is het parlementsgebouw op de top van Capital Hill zichtbaar. Bewonder de kunstcollectie en de architectuur van dit prachtige gebouw en zie het parlement zitten vanuit de publieke gallerijen.

Benieuwd naar meer informatie over Victoria? Bekijk dan ons aanbod van reizen naar deze veelzijdige Australische staat zoals de Great Southern Touring Route.