Bent u op zoek naar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen en vliegt u daarvoor graag naar het einde van de wereld? Welkom op de paradijselijke Cook Eilanden! Hier komt u vooral voor de rust, maar wilt u toch ook iets actiefs doen? Lees dan over de favoriete excursies van onze reisspecialist Stéphanie.

Stéphanie Gras
14 oktober 2016
Oceanië
Cook Islands

Storytellers Eco Bicycle Tour, Rarotonga

Wil je op een actieve manier meer van Rarotonga zien? Dan is de Storytellers Eco Bicycle Tour zeer de moeite waard. Met deze tour verken je al fietsend de groene jungle, iets waar je anders niet zo snel zal komen. Je gids vertelt enthousiast alles over de natuur van het eiland. Onderweg stop je regelmatig. Kijk niet gek op als je ineens in de achtertuin van een lokale bewoner wordt uitgenodigd om verse ananas uit zijn tuin te proeven. De fietstour wordt afgesloten met een heerlijke lunch aan zee.

Storytellers Eco Bicycle Tour

Progressive Dinner, Rarotonga

Voor dit speciale diner stellen drie lokale families hun huis (of tuin) open voor geïnteresseerde reizigers. Als je het echte leven van de lokale bewoners van dichtbij wilt meemaken, is dit je beste kans. Deze families staan de hele dag in de keuken om een heerlijke, authentieke maaltijd klaar te maken. Ieder gerecht vindt plaats bij een andere familie. Bij de eerste familie krijg je het voorgerecht geserveerd, vervolgens ga je naar de tweede familie voor het hoofdgerecht en sluit je bij een derde familie af met het dessert. Tijdens het diner vertelt de familie graag over hun leven op het eiland en soms wordt dit gedaan in de vorm van muziek en dans.

Progressive Dinner

Bishops Lagoon Cruise, Aitutaki

De Bishops Lagoon Cruise mag niet ontbreken aan je reis naar de Cook Eilanden. Voor mij was dit absoluut het hoogtepunt. Je vaart een volle dag met de boot langs de mooiste plekjes van de lagune van Aitutaki. Het water is hier zo blauw, je kunt tot aan de bodem alles zien. Er zijn meerdere momenten om te snorkelen en je doet verschillende eilanden aan. Op One Foot Island wordt er een verse lunch op de barbecue bereid en krijg je zelfs een stempel in je paspoort dat je hier bent geweest! Neem dus wel je paspoort mee, voor een uniek souvenir.

Bishops Lagoon Cruise

Punarei Cultural Village, Aitutaki

Ik wil nog niet teveel verklappen, maar de eerste ontmoeting met de lokale gids van deze tour is eigenlijk best heel spannend. Hij zal je op een traditionele wijze welkom heten. Als het ijs eenmaal is gebroken, vertelt hij vol passie over de oude cultuur, mythen en legenden van het eiland. Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken om zelf met materialen uit de natuur je eigen bord te maken. De lunch wordt op traditionele wijze in de grond gekookt en als je zelf hebt meegeholpen met het klaarmaken, smaakt het eten extra lekker!

Punarei Cultural Village, Aitutaki

De twee bekendste eilanden van de Cook Eilanden zelf ontdekken? Bekijk dan ons arrangement Rarotonga & Aitutaki Combined.