Ga je binnenkort naar Australië of Nieuw-Zeeland? Combineer dit dan met een bezoek aan Fiji. Hier kun je actieve excursies in een groene omgeving afwisselen met relaxen op parelwitte stranden met wuivende palmbomen. In totale afzondering van de rest van de wereld vakantie vieren op een tropisch eiland, wie wil dat nou niet? Reisspecialist Stéphanie Gras ging je voor en deelt haar tips.

Stéphanie Gras
15 juni 2016
Oceanië
Fiji

Hoofdeiland Viti Levu

Je komt met het vliegtuig aan op het eiland Viti Levu, waar het erg groen is en je vele bossen en bergen vindt. Het is dus zonde om hier alleen op het strand te liggen. Huur een mountain bike of ontdek hikend de omgeving. Op zoek naar een iets minder actieve excursie? Breng dan een bezoek aan Navala, een traditioneel dorp in de hooglanden van het eiland, waar je de oorspronkelijke hutten van de bevolking kunt bewonderen. Meer cultuur (en meer comfort) vind je in het Arts Village waar de historische cultuur weer tot leven komt. Het vuurlopen, een aloude traditie op Fiji, valt hier ook onder. Na de eerste maandstonde lopen meisjes over hete kolen om hun overgang naar volwassen vrouw in te luiden.

De eilanden van Fiji werden vroeger ook wel omschreven als de Kannibaaleilanden. Tijdens oorlogen tussen verschillende stammen verorberden Fijianen namelijk nog weleens de vijand. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer, maar in het Fiji Museum in Suva (op het hoofdeiland) kom je er wel alles over te weten!

Viti Levu is bijzonder groen

Mamanuca Islands

Na een paar dagen op het hoofdeiland is het tijd om ook andere eilanden van Fiji te ontdekken. Vaar met een catamaran naar de Mamanuca Islands. Op het water ervaar je Fiji op zijn best en met een beetje geluk begroeten families dolfijnen je onderweg.

Op de Mamanuca Islands beleef je de ultieme zonvakantie. Het water is helderblauw, de palmbomen wuiven, de stranden zijn hagelwit. Je waant jezelf in een andere wereld, zo mooi. Maar het meest bijzonder is de lokale bevolking, die ongelooflijk vriendelijk is. Bij aankomst in je resort zingen ze je toe en je ontvangt een hartelijke begroeting. Een warm Fijiaans welkom!

Mamanuca Islands

Taveuni

Voor avontuur ga je naar de Waitavala Waterslide op het eiland Taveuni. Het is één grote wildwaterglijbaan, een prachtige creatie van moeder natuur. Let op de locals en leer zo de beste manier om naar beneden te glijden. De tocht eindigt in een kleine poel van water. Enige blauwe plekken houd je er misschien wel aan over, het is dus op eigen risico. Sla je dit avontuur liever over? Geen probleem, alleen van de schoonheid van de waterval genieten is uiteraard ook mogelijk. Vergeet je fototoestel vooral niet mee nemen om die schoonheid vanaf onderaan de waterval vast te leggen.

De Waitavala Waterslide is een prachtige creatie van moeder natuur!

Kava ritueel

Om je Fiji-ervaring compleet te maken raad ik je aan om ’s avonds een Kava ritueel mee te maken. Kava is een lokale drank die een grote rol speelt in de Fijiaanse cultuur en het wordt gedronken om mensen bij elkaar te brengen en te socializen. Er wordt van gezegd dat je er in lichte mate high van kan worden. De smaak is zeer apart, maar de sfeer en de muziek die bij dit ritueel horen maken het een ervaring om nooit te vergeten.

Kun je niet wachten om de vriendelijke bevolking zelf te ontmoeten en de verschillende eilanden te ontdekken? Bekijk dan onze reizen naar Fiji.

Muziek bij het Kava ritueel

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.