De romantische eilanden van de Seychellen

De Seychellen zijn een ideale bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis. De meer dan 115 eilanden, waarvan slechts een derde is bewoond, liggen ten noorden van Madagascar. De combinatie van de uitgestrekte witte stranden, de helderblauwe zee, de groene vegetatie en het zwoele klimaat maakt de Seychellen tot dé huwelijksreisbestemming. Reisspecialist Natalie Hart vertelt over de verschillende eilanden.

Natalie Hart
26-04-2016
Afrika
Seychellen
Reisverslag
Activiteiten, Cultuur, Natuur

La Digue, de mooiste stranden ter wereld

Op het gemoedelijke eiland La Digue lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo rijden veel mensen nog rond op ossenwagens, heel bijzonder om te zien! La Dique staat bekend om haar fantastische mooie stranden, waar jullie ongestoord van elkaar kunnen genieten. Zodra je de stranden met je eigen ogen ziet, weet je wat er écht bedoeld wordt met 'romantische baaien' , 'witte zandstranden' en 'kristalhelder water'.


Tip: In het plaatsje La Passe vind je een heerlijke bakker. Je kan je dag niet beter beginnen!


Anse Source d'Argent, La Digue
Anse Source d'Argent, La Digue

Het eiland Praslin, rotsformaties, helderblauw water en wit strand

Op het eiland Praslin is raad ik je aan een bezoek te brengen aan Anze Lazio in het Noordwesten van het eiland. Het voortreffelijke uitzicht met de prachtige rotsformaties, het helderblauwe water, het witte strand en de palmbomen zijn adembenemend. Geniet samen op Praslin van een bezoek aan het bijzonder mooie Coco de Mer in het National Park Valle de Mai. Daarnaast kun je ook een excursie naar de kleinere eilanden in de omgeving boeken: Curieuse Island, St. Pierre Island en Cousin Island. Maak hier kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld en sluit de dag af met een heerlijke barbecue.

Ephelia Beach, Mahé
Ephelia Beach, Mahé

Mahé, avontuurlijk en romantisch

Het hoofdeiland Mahé met de hoofdstad Victoria, is weer heel anders dan Praslin. Hier zijn namelijk nog overduidelijk de invloeden terug te zien uit de Engelse en de Franse tijd. Toch heeft de tijd in Mahé niet stilgestaan, je kunt er heerlijk winkelen en genieten van het knusse Creoolse karakter. In het Morne Seychelis National Park kunnen jullie op verkenningstocht door de botanische tuinen, de prachtige waterval en de Creoolse theeplantage. Geniet daarnaast van de fantastische stranden, maak een avontuurlijke hicking trail of ga een dag duiken. 


Het is zeker de moeite waard om de kleurrijke vis- en fruitmarkt te bezoeken!


Impressie van het Hilton Northolme Resort & Spa op het eiland Mahé:

 


 

Meer te weten komen over deze betoverende eilanden? Bekijk ons aanbod van huwelijksreizen naar de Seychellen

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika