Indrukwekkende camperreis door West-Canada

Na het winnen van een week Fraserway camperhuur in Canada, heeft de familie Van Noorloos besloten vier weken aan hun reis vast te plakken om nog meer van het mooie Canada te ontdekken. De hoogtepunten van hun reis door Canada wilden zij graag met je delen.

Familie Van Noorloos
19-08-2015
Noord-Amerika
Canada
Reisverhaal
Flora, Natuur

Onze camperreis door West-Canada begint in Jasper

Onze rondreis door Canada startte in Jasper, in het Jasper National Park. We kwamen tijdens onze rit naar de camping al gelijk loslopend wild tegen, waaronder een coyote en enkele bighorn sheeps. Erg indrukwekkend! De eerste dag zijn we het landschap van Jasper gaan verkennen en werden we met de Jasper Tramway naar 2277m gebracht. Van hieruit hebben we nog 200 meter omhoog gewandeld, waardoor we een magnifiek uitzicht hadden op het besneeuwde bergmassief van het noordelijk deel van de Canadese Rocky Mountains. Met dank aan de strakblauwe lucht, konden we Mount Robson (3954 m) op ca. 80 km afstand goed zien. De volgende dag zijn we met de camper naar Medicine Lake, het Maligne Lake en de Maligne Canyon gereden. We waren ontzettend onder de indruk van de ongerepte natuur.

Jasper National Park
Jasper National Park

Wells Gray Provincial Park

Op de route van Jasper naar Clearwater (B.C.) hebben we de Rearguard Falls bezocht. Onderweg werden we verrast door de aanwezigheid van een hert en twee grizzly beren. Prachtig om deze dieren in het wild te zien. Een ander hoogtepunt van onze camperreis door West-Canada was Wells Gray Provincial Park nabij Clearwater. Dit park is vanwege de schitterende natuur en mooie watervallen, zeker aan te bevelen. Een prachtige route door het park voert je langs alle bijzondere punten, zoals de Spahats Falls, de Moul Falls, de Dawson Falls en de Helmcken Falls, die zich in diep uitgesleten vulkanische canyons storten. De route is met een camper geen enkel probleem. Ook de Historic Hat Creek Ranch, een kleine camping met acht staanplaatsen, is ingericht als museum en een bezoekje waard.

Wells Gray Provincial Park
Wells Gray Provincial Park

Hoogtepunten van ons bezoek aan Vancouver

Het Capilano River Park is een goed uitgangspunt om Vancouver en omgeving met het openbaar vervoer te verkennen. De eerste dag zijn we naar Grouse Mountain gegaan, naar de top van de windmolen. Daar hadden we prachtig zicht op de stad en de haven. Terug richting het centrum hebben we een stop gemaakt bij de Cleveland Dam en zijn we uiteraard over de hangbrug over de canyon van de Capilano River ('Suspension Bridge') gelopen.

Suspension Bridge, Vancouver
Suspension Bridge, Vancouver

Hoogtepunten van ons bezoek aan Victoria

Ook hebben we erg genoten van ons driedaagse bezoek aan de stad Victoria. We bezochten er o.a. de Butchard Gardens en de Butterfly Garden. Ook het Royal BC Museum is een bezoekje meer dan waard. Ook maakten we een excursie op zoek naar walvissen. Tijdens deze excursie hebben we niet alleen zeeleeuwen, zeehonden en zeeolifanten gezien maar ook een aantal bultrugwalvissen en een orka! Wat een prachtig gezicht! De avond sloten we af bij het restaurant 'The Flying Otters'. Dit restaurant ligt vlak bij het station van watervliegtuigen aan de Inner Harbour en is absoluut aan te bevelen. De keuken is er voortreffelijk en het uitzicht magnifiek.

Wandelen in Banff National Park 

In Banff zijn we met de Banff Gondola naar de top van de Sulphur Mountain (2285 m) gegaan, wat ook weer schitterende plaatjes opleverden. Na Banff zijn we via de Bow Valley Parkway 93, met een tussenstop in de Johnston Canyon, richting Lake Louise gereden. Onderweg hebben we twee wapiti herten met prachtige geweien kunnen 'spotten'!

Tips voor een Camperreis Canada 

Een navigatiesysteem, vooraf te bestellen i.v.m. beperkte beschikbaarheid op locatie, heeft ons veel tijd gescheeld. Erg makkelijk! Bij veel tankstations accepteert de automaat uitsluitend Canadese creditcards. Je kan wel afrekenen in de bijbehorende kiosk, hier worden wel Europese creditcards geaccepteerd. Echter kan er slechts een beperkt maximaal bedrag worden gepind. Om toch 'vol' te kunnen tanken moet je de creditcard vooraf in de kiosk afgegeven. Let op bij de overtocht van Vancouver naar Nanaimo, dat de juiste reservering is gemaakt. Check je ticket. Een foutje is snel gemaakt. Je staat zo op de verkeerde 'lane' en vervolgens op de verkeerde boot, weten wij uit eigen ervaring!

Banff National Park
Banff National Park


Wil jij ook met de camper door West-Canada reizen? Bekijk dan onze camper rondreizen door West-CanadaChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika