Onze reizigers Van Noorloos besloten vijf weken lang het mooie Canada te ontdekken. De hoogtepunten van hun reis door West-Canada wilden zij graag met je delen.

Familie Van Noorloos
19 augustus 2015
Noord-Amerika
Canada

Onze reis door West-Canada begint in Jasper

Onze rondreis door Canada startte in Jasper, in het Jasper National Park. We kwamen tijdens onze rit er naartoe al gelijk loslopend wild tegen, waaronder een coyote en enkele bighorn sheeps. Erg indrukwekkend! De eerste dag zijn we het landschap van Jasper gaan verkennen en werden we met de Jasper Tramway naar 2277m gebracht. Van hieruit hebben we nog 200 meter omhoog gewandeld, waardoor we een magnifiek uitzicht hadden op het besneeuwde bergmassief van het noordelijk deel van de Canadese Rocky Mountains. Met dank aan de strakblauwe lucht, konden we Mount Robson (3954 m) op ca. 80 km afstand goed zien. De volgende dag zijn we met de camper naar Medicine Lake, het Maligne Lake en de Maligne Canyon gereden. We waren ontzettend onder de indruk van de ongerepte natuur.

Wells Gray Provincial Park

Op de route van Jasper naar Clearwater (B.C.) hebben we de Rearguard Falls bezocht. Onderweg werden we verrast door de aanwezigheid van een hert en twee grizzly beren. Prachtig om deze dieren in het wild te zien. Een ander hoogtepunt van onze reis door West-Canada was Wells Gray Provincial Park nabij Clearwater. Dit park is vanwege de schitterende natuur en mooie watervallen, zeker aan te bevelen. Een prachtige route door het park voert je langs alle bijzondere punten, zoals de Spahats Falls, de Moul Falls, de Dawson Falls en de Helmcken Falls, die zich in diep uitgesleten vulkanische canyons storten.

Wells Gray Provincial Park

Hoogtepunten van ons bezoek aan Vancouver

Het Capilano River Park is een goed uitgangspunt om Vancouver en omgeving met het openbaar vervoer te verkennen. De eerste dag zijn we naar Grouse Mountain gegaan, naar de top van de windmolen. Daar hadden we prachtig zicht op de stad en de haven. Terug richting het centrum hebben we een stop gemaakt bij de Cleveland Dam en zijn we uiteraard over de hangbrug over de canyon van de Capilano River (‘Suspension Bridge’) gelopen.

Suspension Bridge, Vancouver

Hoogtepunten van ons bezoek aan Victoria

Ook hebben we erg genoten van ons driedaagse bezoek aan de stad Victoria. We bezochten er o.a. de Butchard Gardens en de Butterfly Garden. Ook het Royal BC Museum is een bezoekje meer dan waard. Ook maakten we een excursie op zoek naar walvissen. Tijdens deze excursie hebben we niet alleen zeeleeuwen, zeehonden en zeeolifanten gezien maar ook een aantal bultrugwalvissen en een orka! Wat een prachtig gezicht! De avond sloten we af bij het restaurant ‘The Flying Otters’. Dit restaurant ligt vlak bij het station van watervliegtuigen aan de Inner Harbour en is absoluut aan te bevelen. De keuken is er voortreffelijk en het uitzicht magnifiek.

Wandelen in Banff National Park

In Banff zijn we met de Banff Gondola naar de top van de Sulphur Mountain (2285 m) gegaan, wat ook weer schitterende plaatjes opleverden. Na Banff zijn we via de Bow Valley Parkway 93, met een tussenstop in de Johnston Canyon, richting Lake Louise gereden. Onderweg hebben we twee wapiti herten met prachtige geweien kunnen ‘spotten’!

Tips voor een reis Canada

Een navigatiesysteem, vooraf te bestellen i.v.m. beperkte beschikbaarheid op locatie, heeft ons veel tijd gescheeld. Erg makkelijk! Bij veel tankstations accepteert de automaat uitsluitend Canadese creditcards. Je kan wel afrekenen in de bijbehorende kiosk, hier worden wel Europese creditcards geaccepteerd. Echter kan er slechts een beperkt maximaal bedrag worden gepind. Om toch ‘vol’ te kunnen tanken moet je de creditcard vooraf in de kiosk afgegeven. Let op bij de overtocht van Vancouver naar Nanaimo, dat de juiste reservering is gemaakt. Check je ticket. Een foutje is snel gemaakt. Je staat zo op de verkeerde ‘lane’ en vervolgens op de verkeerde boot, weten wij uit eigen ervaring!

Banff National Park

Wil jij ook een reis door West-Canada maken? Onze reisspecialisten adviseren je graag!