Lody Mijnheer

Reisspecialist

Bezocht: Amerika, Canada, China, Kenia, Maleisië, Tanzania, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Malawi

.
Ik verbaas me continu over hoe mooi de wereld is!

Mijn mooiste reismomenten

Zonsondergang voor de Kilimanjaro

Zonsondergang voor de Kilimanjaro

Amboseli National Park was het laatste park dat ik bezocht tijdens mijn reis door Kenia. In dit park migreren de dieren dagelijks van het moeras gebied richting de voet van de Kilimanjaro om daar de nacht door te brengen. Toen de zon onderging zagen wij meerdere olifanten families richting deze iconische berg trekken. De olifanten en de Kilimanjaro die afstaken tegen de hemel die roze gekleurd werd door de ondergaande zon gaven mij het ultieme Afrika gevoel!


Het ongerepte Lesotho

Voor mijn opleiding heb ik een tijdje in Zuid-Afrika gewoond. Tijdens deze periode bezocht ik Lesotho, het kleine koninkrijk midden in Zuid-Afrika. Per 4-WD reden we de Sani Pass en vervolgden onze route te paard. Onze eindbestemming was een dorpje zonder stromend water en elektriciteit. De volgende ochtend werden we wakker we bij zonsopgang. Buiten waren kinderen al aan het spelen en mannen maakten zich klaar om voor hun vee te zorgen. Ik begaf mij in een totaal andere wereld, zo bijzonder om dat mee te maken.
Het ongerepte Lesotho


Kamperen aan Lake Malawi

Kamperen aan Lake Malawi

Al mijn mooiste reismomenten waren in Afrika.. Tijdens de kampeerreis die ik maakte door Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania verbleef ik drie nachten aan Lake Malawi. Onze tent stond direct aan het strand. Om 05:00 zetten we de wekker en gingen we in onze slaapzakken voor de tent zitten om de zon te zien opkomen op het meer. Een prachtig gezicht!Mijn 'bucket list'

Trans Mongolië Express

Mijn droom is om met de Trans Mongolië Express door Rusland en Mongolië naar Beijing te reizen. Toen ik jong was heb ik een periode in St. Petersburg gewoond, maar heb verder nog niks van Rusland gezien. Het uitgestrekte Rusland in combinatie met een avontuurlijke treinreis met als eindstop het Chinese Beijing... Bring it on!

Namibië

Ik wil heel Afrika nog zien, maar bovenaan de bucket list staat Namibië. Urenlang rijden zonder iemand tegen te komen en opgaan in een landschap dat ik nog nooit eerder heb gezien.

Zuidwest-Amerika

Ook een rondreis door Zuidwest-Amerika staat hoog op mijn lijst. Afgelopen jaar ben ik hier voor het eerst geweest. Ik heb toen in korte tijd Las Vegas, LA, Highway 1 en San Francisco gezien. Dat smaakt naar meer, dus ik wil heel graag terug!
Toen had ik het wel even lastig...

In de Taman Negara jungle van Maleisië kwam ik in de badkamer van het hostel een reusachtige spin tegen! Ik weet dat grote spinnen in dit soort landen voorkomen, maar van mij mogen ze ver uit m'n buurt blijven...

Mijn volgende verre reis

Zodra we weer kunnen reizen hoop ik een van mijn bucketlist reizen te gaan maken!Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

01-05-2020

De Grote Trek in Tanzania en Kenia. Van A tot Z.

23-03-2020

Hakuna Matata in Kenia!

28-10-2019

Take a Walk on the Wild Side in Zuid-Afrika (Wild Coast)

19-07-2019

Fotoverslag Kenia: Wildlife & de Masai.

 
27-05-2019

Van de gebaande paden in oostelijk Zuid-Afrika

20-05-2019

Fotoverslag: reizen door Zambia, Malawi en Tanzania

 
10-01-2019

Vijf redenen om naar Zuid-Afrika te reizen

13-12-2017

Zuid-Afrika voor gevorderden: Buffalo City

07-04-2017

Krugerpark of een privé-reservaat: wat zijn de verschillen?


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Lody Mijnheer naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika