Henrike van Zuijlekom

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Costa Rica, Finland, IJsland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Huskysafari in Lapland

Huskysafari in winters Lapland

Mijn reis naar Lapland is een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Ik heb zoveel moois gezien en gedaan. Met hoge snelheid op een sneeuwscooter over grote bevroren meren crossen was onvergetelijk. Een ander bijzonder moment was de eerste keer dat ik het noorderlicht zag. Na lang wachten en turen naar de hemel, waren daar ineens groene en paarse kleuren die boven mij aan de hemel dansten. Hoewel die ervaringen allebei onvergetelijk waren, was dat nog niet eens mijn mooiste ervaring. Het mooiste moment beleefde ik toen ik zelf een huskyslee bestuurde en door het vredige, met sneeuw bedekte landschap gleed.

Gletsjerwandeling op IJsland

IJsland heeft altijd al hoog op mijn lijstje gestaan en in februari 2022 was het zo ver. Wat een gaaf land is dit! Het landschap is er zo ruig en ik heb er het noorderlicht gezien. Mijn állermooiste ervaring was echter de gletsjerwandeling. Met spikes onder onze schoenen gingen wij de gletsjer op. We hadden geluk met het weer, want de lucht was strakblauw, waardoor wij een schitterend uitzicht hadden op de omgeving, zee en vulkaan!

Gletsjerwandeling op IJsland
Monteverde Cloud Forest

Mysterieuze wandeling in Costa Rica

In 2022 ging ik voor één week op studiereis in Costa Rica en dat smaakte zeker naar meer. Het hoogtepunt was mijn bezoek aan het Monteverde Cloud Forest. In de ochtend vlogen we tijdens het ziplinen tussen de boomtoppen en in de middag wandelden we over de hangbruggen. Vlak daarvoor had het geregend, waardoor er laaghangende wolken tussen de bomen hingen. Dat leverde een mysterieus plaatje op!

Mijn bucketlist

Rondreizen door West-Canada

West-Canada staat bovenaan mijn bucketlist vanwege de prachtige natuur en de vele wilde dieren die je hier kunt spotten. Het ene moment sta je op grote hoogte, midden in de bergen, het volgende moment kano je over een schitterend meer. En beren, orka’s en walvissen spotten; wie wil dat nou niet?

1

Met de camper door Australië

Met een camper door Australië reizen is iets wat ik altijd al heb willen doen. Het lijkt mij fantastisch om iedere ochtend wakker te worden met een ander prachtig uitzicht, om vervolgens op een rustig tempo de vele mooie plekjes van dit land te ontdekken.

2

Op safari in Kenia

Op safari in Afrika; daar droom ik al jaren van. Kenia is een van de beste landen in Afrika om dit te doen. Het lijkt mij zo gaaf om ’s ochtends van dichtbij te zien hoe de dierenwereld langzaam wakker wordt en hoe de dieren met elkaar omgaan in hun natuurlijke omgeving.

3

Mijn fotoverslag

Noorderlicht op IJsland

Noorderlicht gespot op IJsland

Reisspecialist Henrike in Lapland

Husky knuffelen in Lapland

Paros

Paros, Griekenland

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio National Park, Costa Rica

Waterval bij Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja, Costa Rica

Rendier in Lapland

Rendier in Lapland

Zweden

Zweden

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Henrike van Zuijlekom naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.