Ingrid Scholte

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Brazilië, Costa Rica, Cuba, Ecuador en de Galápagoseilanden, Kenia, Namibië, Nieuw-Zeeland, Peru, Tanzania, Thailand, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

De Machu Picchu bereiken

De eerste verre reis die ik alleen heb gemaakt was naar Peru en Bolivia. Ik heb onderweg zoveel leuke mensen ontmoet, met ieder weer hun eigen mooie reisverhalen. Mijn hoogtepunt was het bereiken van de Machu Picchu, via de Incatrail vanuit Cusco. Dat was vier dagen bikkelen, maar toen ik eenmaal door de wolken heen de overblijfselen van de Machu Picchu zag opdoemen, was ik de pittige hike gelijk vergeten. Wat een indrukwekkend wereldwonder!

De Galápagoseilanden

Tijdens het plannen van mijn reis door Ecuador, wist ik één ding zeker. Dan wil ik ook de Galápagoseilanden bezoeken. Ik koos voor een kleiner cruiseschip, dat vond ik net wat intiemer en zo had ik meer contact met andere reizigers aan boord. Iedere ochtend werd ik wakker met een ander, spectaculair uitzicht en dat had echt iets magisch. Nog voor het ontbijt had ik alweer gesnorkeld. Het zwemmen met zeeleeuwen en pinguïns zal ik nooit vergeten… ik voelde me echt een met de natuur.

Zwemmen met zeekoeien

Zwemmen met zeekoeien in Florida? Ik twijfelde geen moment en wilde deze vriendelijke grote reuzen heel graag van dichtbij zien. Dus wetsuit aan, snorkel op en gaan! We moesten ons langzaam in het water laten zakken om de dieren niet te verstoren. Maar de zeekoeien waren erg nieuwsgierig en kwamen gewoon naar me toe zwemmen! Wauw, wat een bijzondere ervaring!

Mijn bucketlist

Oeganda

Mijn hart ligt bij het Afrikaanse continent. Ik ben er nog lang niet uitgekeken. Wat de kers op te taart zal zijn is oog in oog komen te staan met een zilverrug en zijn familie. Gorilla’s zijn machtige dieren en het lijkt me erg bijzonder deze in hun natuurlijke leefomgeving te mogen zien.

1

Argentinië

Latijns-Amerika heeft eveneens mijn hart gestolen. Het is een megagroot continent en er is zoveel te zien en te ontdekken. Omdat ik erg veel van natuur houd, wil ik graag naar Patagonië. Overweldigend natuurschoon, kilometers lang. Ik kan niet wachten!

2

De Pacific

Er zijn hier zoveel eilanden die ik wil zien. Cookeilanden, Frans-Polynesië, Samoa, Tonga, Vanuatu. En Paaseiland hoort ook op mijn lijstje. De prachtige stranden, het heldere zeewater, de rijke onderwaterwereld en de indrukwekkende cultuur en bevolking.

3

Mijn fotoalbum

Oryx in Namibië

Uniek diertje: de girafkever in Madagascar

Cajas N.P. in Ecuador

Streetfood in Thailand

Zonsondergang bij Elephant Hills in Thailand

Luiaard ondersteboven in Costa Rica

Op 5000m hoogte op de Chimborazo-vulkaan in Ecuador

Tempel in Chiang Mai, Thailand

Oude landschildpad op de Galápagoseilanden

Traditioneel diner op Fiji

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Ingrid Scholte naar:

info@tenzingtravel.nl