Jelmer Bergsma

Reisspecialist

Bezocht:

Australië, Cambodja, Canada, China, Griekenland, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, Schotland, Singapore, Thailand, Vietnam, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Orang-oetangs spotten op Sumatra

Na ongeveer een halfuur stilletjes door de jungle van het Gunung Leuser National Park op Noord-Sumatra te hebben geslopen, werden we beloond met een orang-oetang die graag voor ons ging poseren in de bomen. In de uren hierna hebben we o.a. makaken en gibbons gespot, maar het hoogtepunt was het spotten van een familie wilde orang-oetangs! Erg bijzonder om te zien hoe deze indrukwekkende dieren hier leven in de ongerepte jungle.

Zwemmen met walvishaaien

Eerst was er een moment van paniek toen ik in het diepe zeewater sprong (ergens nabij Isla Contoy in Mexico) en er een walvishaai met open bek op mij af kwam zwemmen. Daarna kon ik zij aan zij zwemmen naast deze grootste vis ter wereld. Wat een fantastische ervaring!

Taj Mahal bij zonsopgang

De eerste paar minuten bij zonsopgang waren het aantal toeristen bij de Taj Mahal in India nog op twee handen te tellen. Uniek om dit moment in alle rust mee te maken. Vervolgens stapte ik in de trein van Agra naar Jaipur en reisde in de derde klasse. De perfecte manier om mijzelf onder te dompelen in de lokale cultuur.

Mijn bucketlist

Japan

Na al veel landen in Azië bezocht te hebben, staat Japan nu bovenaan op mijn lijstje. Het Het lijkt mij geweldig om door wereldsteden als Tokyo en Kyoto (met name de wijk Gion) te slenteren, maar ook de Japanse Alpen (met bijzondere plaatsen als Shirakawa-go en Tsumago), verblijven in een tempel in Mount Koya en het wandelen van de Kohechi Route lijkt mij geweldig!

1

Oman

Zelf het diverse Oman verkennen met een 4-WD lijkt mij een fanastische ervaring! De afwisseling tussen het gebergte van Jebel Akhdar, met zijn Grand Canyon, de woestijn van Wahiba Sands en de prachtige, koele wadi’s, spreekt mij ontzettend aan. Een aantal nachten wildkamperen op het strand mag ook zeker niet ontbreken!

2

Costa Rica

Naast het spotten van luiaarden, spreekt de indrukwekkende natuur – met vulkanen, regenwouden en stranden – van Costa Rica mij enorm aan! Graag zou ik hier met een huurauto op pad gaan en een uitgebreide reis door dit mooie land gaan maken.

3

Mijn volgende reis

Zodra de wereld weer open gaat, hoop ik toch een aantal landen van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Binnen Europa staan zowel Schotland als de Lofoten-eilandengroep bovenaan mijn wensenlijst.

Mijn fotoalbum

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Jelmer Bergsma naar:

info@tenzingtravel.nl