Kees van Niejenhuis

Reisspecialist

Bezocht:

ABC-eilanden, Amerika, Australië, Colombia, Costa Rica, Dubai, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oeganda, Panama, Schotland, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Avontuur in West-Australië

West-Australië roept bij mij altijd het ultieme gevoel van vrijheid op. Tijdens mijn camperreis door dit ruige deel van Australië heb ik veel bijzondere momenten meegemaakt; Wild kamperen op de mooiste plekken, iedere ochtend kangoeroes naast de camper, zwemmen met walvishaaien, waanzinnige zonsondergangen, de mooiste sterrenhemel, stoere 4×4 outback avonturen op Gibb River Road en zo kan ik nog wel even doorgaan. De westkust is hét deel van Australië waar ik altijd met een glimlach aan terugdenk.

Gorilla’s spotten in Oeganda

Het is lastig kiezen, maar Afrika is misschien wel mijn favoriete continent. Ik ben verliefd op de natuur en de wilde dieren. Het spotten van berggorilla’s in Oeganda is een van mijn Afrika-ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. De schoonheid en de rust die deze prachtige dieren uitstralen is uniek. Het was een helse tocht door het Bwindi “Impenetrable” Forest, maar dat was het meer dan waard.

Een hoogtepunt in Ladahk, India

Mijn beklimming van Stok Kangri (6.153m) is het zwaarste wat ik ooit heb gedaan en iets waar ik trots op ben. Ladakh is een bijzonder gebied in India, het ligt aan de regenschaduw kant van de Himalayaketen. De dorre, soms maanlandschap achtige omgeving met Tibetaanse kloosters is sowieso prachtig, maar vanaf de hoogste berg in de regio toch wel het allermooist! De klim was zwaar, maar ik zal de zonsopkomst op grote hoogte nooit meer vergeten.

Mijn bucketlist

Patagonië, Argentinië

Voor een liefhebber van ruige natuur, mag een reis naar Patagonië natuurlijk niet ontbreken. Ik ben heel erg benieuwd naar de gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende landschappen die ik altijd op foto’s voorbij zie komen.

1

Japan

Japan lijkt mij zo’n bestemming waar je van de ene verbazing in de andere valt. Aan de ene kant hypermodern, maar daarnaast ook een cultuur met eeuwenoude tradities. Hier moet toch een hoop moois te zien zijn. Daarnaast ben ik een sushi liefhebber, een beetje cliché, maar daar heb ik wel veel zin in!

2

Madagaskar

Ik ben heel blij dat ik al vele delen van Afrika heb mogen zien, maar Madagaskar staat nog steeds op mijn wensenlijstje. Ik denk dat ik nog heel even wacht tot mijn dochter iets ouder is, ik weet zeker dat zowel zij als ik alle gekke kleine diertjes en de bijzondere lemuren geweldig vinden.

3

Mijn fotoalbum

Ayers Rock, Australië

Tongariro Crossing, Nieuw-Zeeland

Taj Mahal, India

Kameleon, Oeganda

Key Monastery, Spiti Valley, India

Orang Oetan in Sumatra

Serengeti, Tanzania

Giraffe, Serengeti, Tanzania

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Kees van Niejenhuis naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.