Lody Mijnheer

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Canada, China, Ierland, Kenia, Maleisië, Noorwegen, Rusland, Schotland, Tanzania, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Zonsondergang voor de Kilimanjaro in het Amboseli National Park

Zonsondergang voor de Kilimanjaro

Amboseli National Park was het laatste park dat ik bezocht tijdens mijn reis door Kenia. In dit park migreren de dieren dagelijks van het moeras gebied richting de voet van de Kilimanjaro om daar de nacht door te brengen. Toen de zon onderging zagen wij meerdere olifanten families richting deze iconische berg trekken. De olifanten en de Kilimanjaro die afstaken tegen de hemel die roze gekleurd werd door de ondergaande zon gaven mij het ultieme Afrika gevoel!

Het ongerepte Lesotho

Voor mijn opleiding heb ik een tijdje in Zuid-Afrika gewoond. Tijdens deze periode bezocht ik Lesotho, het kleine koninkrijk midden in Zuid-Afrika. Per 4-WD reden we de Sani Pass en vervolgden onze route te paard. Onze eindbestemming was een dorpje zonder stromend water en elektriciteit. De volgende ochtend werden we wakker we bij zonsopgang. Buiten waren kinderen al aan het spelen en mannen maakten zich klaar om voor hun vee te zorgen. Ik begaf mij in een totaal andere wereld, zo bijzonder om dat mee te maken.

San Pass, Lesotho
Zonsopkomst bij Lake Malawi

Kamperen aan Lake Malawi

Al mijn mooiste reismomenten waren in Afrika.. Tijdens de kampeerreis die ik maakte door Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania verbleef ik drie nachten aan Lake Malawi. Onze tent stond direct aan het strand. Om 05:00 zetten we de wekker en gingen we in onze slaapzakken voor de tent zitten om de zon te zien opkomen op het meer. Een prachtig gezicht!

Mijn bucketlist

Trans Mongolië Express

Mijn droom is om met de Trans Mongolië Express door Rusland en Mongolië naar Beijing te reizen. Toen ik jong was heb ik een periode in St. Petersburg gewoond. Het uitgestrekte Rusland in combinatie met een avontuurlijke treinreis met als eindstop het Chinese Beijing… Bring it on!

1

Namibië

Ik wil heel Afrika nog zien, maar bovenaan de bucketlist staat Namibië. Urenlang rijden zonder iemand tegen te komen en opgaan in een landschap dat ik nog nooit eerder heb gezien.

2

Zuidwest-Amerika

Ook een rondreis door Zuidwest-Amerika staat hoog op mijn lijst. Afgelopen jaar ben ik hier voor het eerst geweest. Ik heb toen in korte tijd Las Vegas, LA, Highway 1 en San Francisco gezien. Dat smaakt naar meer, dus ik wil heel graag terug!

3

Mijn volgende reis

Zodra we weer kunnen reizen hoop ik een van mijn bucketlist reizen te gaan maken!

Mijn fotoalbum

Leeuwen in de bomen van de Serengeti

Leeuwen in een boom in de Serengeti, Tanzania

Reisspecialist Lody in Kenia

Giraffes voeren in Kenia

Reisspecialist Lody in de Cameron Highlands

In de Cameron Highlands, Maleisië

Reisspecialist Lody in San Francisco

Voor de Golden Gate Bridge in San Francisco, USA

Reisspecialist Lody in de Drakensbergen

In de Drakensbergen tussen Zuid-Afrika en Lesotho

Zonsondergang in de Masai Mara

Zonsondergang in de Masai Mara, Kenia

Kamperen aan Lake Malawi

Kamperen aan Lake Malawi

Victoria Falls

De prachtige Victoria Falls, Zimbabwe

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Lody Mijnheer naar:

info@tenzingtravel.nl