Sander Leystra

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Canada, Noorwegen

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

West-Canada

Kamperen in Canada

Op een prachtige camping midden in de wilde natuur van West-Canada hadden wij onze tent opgezet. Na ’s avonds al vele herten en elanden gespot te hebben werden we midden in de nacht wakker van ‘iets’ dat vlakbij onze tent geluid maakte. Toen we de volgende ochtend naar buiten keken, zagen we op de grond grote pootafdrukken rondom onze kleine koepeltent. Toen we wegreden van de camping zagen we een grote grizzlybeer lopen. We vermoeden dat dit onze ongenode gast is geweest. De wilde natuur is zo mooi, maar kan soms ook zo spannend zijn!

Authentieke gastvrijheid

Tijdens mijn eerste reis door de Filipijnen mocht een bezoek aan het prachtige eiland Bohol niet uitblijven. We hebben op de Filipijnen in mooie hotels geslapen, maar ons verblijf nabij dit eiland was ‘back to basic’. Een visser bracht ons in zijn te kleine bootje naar het ernaast gelegen Jao Island, waar we verbleven in een simpel hutje. Hierin vonden we alleen een klamboe, ventilator en bamboematten om op te slapen. Het hutje stond echter op het terrein van een zeer gastvrije familie, die ons uitnodigde om bij hen aan tafel te schuiven. Het uitzicht en zeker de hartelijkheid van de familie maakten dat wij de nachten zonder al te veel slaap voor lief namen. Wat een bijzondere ervaring!

Jao Island
Sintra

Nieuwe vrienden!

In 2019 waren we in Portugal en vierde ik mijn verjaardag in het historische Sintra. Veel mensen bezoeken deze plaats slechts voor een dag (vanuit Lissabon), maar wij verbleven er drie nachten om volop de tijd te hebben. Toen we in de rij stonden bij het bekende Palácio da Pena raakten we aan de praat met drie Amerikaanse vrienden. Uiteindelijk hebben we samen met hen ook nog een aantal andere bezienswaardigheden bezocht en hebben we heerlijk gegeten. Het was een ontzettend leuke verjaardag met onze nieuwe vrienden!

Mijn bucketlist

Zuid-Afrika

Op safari gaan en wilde dieren spotten heb ik al heel lang op mijn bucketlist staan. Want hoe bijzonder is het om in een gave lodge te verblijven, ’s nachts de dieren rondom je verblijf te horen, te ontbijten met een fenomenaal uitzicht en vervolgens met een jeep door het ruige landschap te rijden en vol spanning op zoek te gaan naar de ‘Big Five’? Ook wil ik de Tuinroute rijden en de pittoreske wijnstadjes verkennen. Hopelijk mag ik deze bestemming snel bezoeken…

1

Japan

Natuurlijk wil ik me helemaal vol eten met al het lekkers wat er in Japan bereid wordt, maar ook zou ik het land graag bezoeken vanwege de overweldigende natuur, de mensen en hun tradities. Zo wil ik graag een theeceremonie bijwonen, het historische dorpje Takayama bezoeken en de kersenbloesem bewonderen.

2

Azoren

Het vasteland van Portugal hebben we al verkend en nu zou ik graag de Azoren bezoeken. Een stukje paradijs dichtbij huis. Je kunt er mooie wandelingen maken door de tropische begroeiing, met overweldigende vergezichten en langs hoge watervallen. En dat gecombineerd met de Portugese gastvrijheid en het heerlijke eten!

3

Mijn volgende reis

Sicilië

We hopen snel weer naar de Filipijnen te kunnen om onze familie te bezoeken, maar ook Sicilië en de Azoren staan op mijn lijst om volgend jaar te gaan verkennen. Daarnaast zullen het voornamelijk trips zijn op korte afstand rijden.

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Sander in Moab

Moab, Amerika

Plitvice National Park

Plitvice National Park, Kroatië

Reisspecialist Sander in de CN Tower in Toronto

CN Tower, Toronto, Canada

Reisspecialist Sander in Puerto Galera

Tabinay, Puerto Galera, Filipijnen

Reisspecialist Sander in Canmore

Canmore, Canada

Risnjak National Park

Risnjak National Park, Kroatië

Reisspecialist Sander in Sintra

Sintra, Portugal

Reisspecialist Sander in Cebo City

Larsian Food Market, Cebo City, Filipijnen

Banff National Park

Banff National Park, Canada

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Sander Leystra naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.