Sander Leystra

Reisspecialist

Bezocht: Amerika, Canada

.
Voor mij is reizen het beleven, proeven, ruiken, voelen en zien van een bestemming. En juist de plekken opzoeken waar weinig mensen naartoe gaan.

Mijn mooiste reismomenten

Kamperen in Canada

Kamperen in Canada

Op een prachtige camping midden in de wilde natuur van West-Canada hadden wij onze tent opgezet. Na 's avonds al vele herten en elanden gespot te hebben werden we midden in de nacht wakker van 'iets' dat vlakbij onze tent geluid maakte. Toen we de volgende ochtend naar buiten keken, zagen we op de grond grote pootafdrukken rondom onze kleine koepeltent. Toen we wegreden van de camping zagen we een grote grizzlybeer lopen. We vermoeden dat dit onze ongenode gast is geweest. De wilde natuur is zo mooi, maar kan soms ook zo spannend zijn!


Authentieke gastvrijheid

Tijdens mijn eerste reis door de Filipijnen mocht een bezoek aan het prachtige eiland Bohol niet uitblijven. We hebben op de Filipijnen in mooie hotels geslapen, maar ons verblijf nabij dit eiland was 'back to basic'. Een visser bracht ons in zijn te kleine bootje naar het ernaast gelegen Jao Island, waar we verbleven in een simpel hutje. Hierin vonden we alleen een klamboe, ventilator en bamboematten om op te slapen. Het hutje stond echter op het terrein van een zeer gastvrije familie, die ons uitnodigde om bij hen aan tafel te schuiven. Het uitzicht en zeker de hartelijkheid van de familie maakten dat wij de nachten zonder al te veel slaap voor lief namen. Wat een bijzondere ervaring!
Authentieke gastvrijheid


Nieuwe vrienden

Nieuwe vrienden

In 2019 waren we in Portugal en vierde ik mijn verjaardag in het historische Sintra. Veel mensen bezoeken deze plaats slechts voor een dag (vanuit Lissabon), maar wij verbleven er drie nachten om volop de tijd te hebben. Toen we in de rij stonden bij het bekende Palácio da Pena raakten we aan de praat met drie Amerikaanse vrienden. Uiteindelijk hebben we samen met hen ook nog een aantal andere bezienswaardigheden bezocht en hebben we heerlijk gegeten. Het was een ontzettend leuke verjaardag met onze nieuwe vrienden!Mijn 'bucket list'

Zuid-Afrika

Op safari gaan en wilde dieren spotten heb ik al heel lang op mijn bucketlist staan. Want hoe bijzonder is het om in een gave lodge te verblijven, 's nachts de dieren rondom je verblijf te horen, te ontbijten met een fenomenaal uitzicht en vervolgens met een jeep door het ruige landschap te rijden en vol spanning op zoek te gaan naar de 'Big Five'? Ook wil ik de Tuinroute rijden en de pittoreske wijnstadjes verkennen. Hopelijk mag ik deze bestemming snel bezoeken...

Japan

Natuurlijk wil ik me helemaal vol eten met al het lekkers wat er in Japan bereid word, maar ook zou ik het land graag bezoeken vanwege de overweldigende natuur, de mensen en hun tradities. Zo wil ik graag een theeceremonie bijwonen, het historische dorpje Takayama bezoeken en de kersenbloesem bewonderen.

Azoren

Het vasteland van Portugal hebben we al verkend en nu zou ik graag de Azoren bezoeken. Een stukje paradijs dichtbij huis. Je kunt er mooie wandelingen maken door de tropische begroeiing, met overweldigende vergezichten en langs hoge watervallen. En dat gecombineerd met de Portugese gastvrijheid en het heerlijke eten!
Toen had ik het wel even lastig...

Een aantal jaren geleden ben ik met twee vrienden een weekend naar het Waterton Lakes National Park en Glacier National Park in Amerika gegaan. We hadden mijn auberginekleurige Ford Explorer '96 volledig volgegooid met van alles en nog wat. Helaas verliep de grensovergang naar Amerika iets minder soepel dan gehoopt. De auto werd volledig leeggehaald en zelfs de slaapzakken en tenten werden uitgerold. Na ruim een uur mochten we alles weer inpakken. Daarna volgde nog een lange tijd binnen wachten en een hoop onvriendelijke blikken. Enkele uren later mochten we gelukkig onze korte roadtrip voortzetten en reden we over de geweldige Going-to-the-Sun Road door Glacier National Park. Dit was de stress bij de grensovergang gelukkig helemaal waard!

Mijn volgende verre reis

We hopen snel weer naar de Filipijnen te kunnen om onze familie te bezoeken, maar ook Sicilië en de Azoren staan op mijn lijst om volgend jaar te gaan verkennen. Daarnaast zullen het voornamelijk trips zijn op korte afstand rijden.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

20-08-2020

De mooiste nationale parken van West-Canada

04-12-2019

Verborgen parel van Oost-Canada: Charlevoix

13-09-2019

De natuurwonderen van Oost-Canada

08-04-2019

Verrast door Ottawa (Oost-Canada)

07-02-2019

De meest bijzondere plekken om te overnachten in West-Canada

18-11-2018

De Niagara Falls op hun best


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Sander Leystra naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika