Sandra Molema

Reisspecialist

Bezocht:

Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Costa Rica, Cuba, Dubai, Indonesië, Japan, Malediven, Maleisië, Mexico, Spanje, Tanzania, Thailand, Vietnam, Jordanië

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Walvishaai bij Isla Holbox

Zwemmen met walvishaaien in Mexico

In Mexico met walvishaaien zwemmen was een fantastische ervaring. Deze prachtige dieren kunnen tot wel 10 meter lang kunnen worden. Ze zijn zo enorm groot dat je je extra klein voelt. Tijdens het snorkelen kwamen we ook mantaroggen tegen, waarvan de buik een soort van black light gaf. Heel bijzonder! Ook het eiland Isla Holbox (in het noorden van de provincie Yucatán) heeft mijn hart gestolen met zijn hagelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en relaxte vibe. En het is er ook nog autovrij. Een paradijs op aarde!

Tarsiers spotten op de Filipijnen

De unieke tarsiers (spookdiertjes) worden met uitsterven bedreigd en kun je alleen spotten op Sulawesi, Sumatra, Borneo en de Filipijnen. Dat maakte het extra bijzonder dat ik dit lieve diertje op Bohol, een van de vele Filipijnse eilanden, tegenkwam.

Tarsier (sppokdiertje) in de Filipijnen
Mount Fuji

Reizen door Japan

Mijn bezoek aan Japan was een hele bijzondere ervaring. Met de Shinkansen, oftewel de bullet train, reisde ik dwars door Japan en dit was erg tof om te doen. We reden met een snelheid van 400 km p/u van plaats naar plaats en waren in een mum van tijd op onze plaats van bestemming. Mijn andere hoogtepunten waren het beklimmen van de hoogste berg (Mount Fuji), het heerlijke eten proeven en het moment waarop ik door Japanse vrouwen omgetoverd werd tot geisha.

Mijn bucketlist

Patagonië in Argentinië

Tijdens mijn eerdere reis door Argentinië heb ik een voetbalwedstrijd bezocht in Buenos Aires. Ik hou zelf heel erg van voetbal en het is ontzettend mooi om te zien hoe gepassioneerd iedereen hier is tijdens het kijken van een wedstrijd. Vanuit Buenos Aires ben ik toen naar het noorden van Argentinië gereisd en het zuiden staat dus nog steeds op mijn bucketlist. Patagonië is het uiterste zuidelijke gedeelte van de wereld. De ruige gletsjers, icetrekking, het spotten van wilde dieren en de mooie vergezichten maken Patagonië tot mijn nummer 1 op mijn bucketlist!

1

Transsiberië Express & Mongolië

Deze bijzondere treinreis vanuit Rusland staat op ook mijn bucketlist. Vanuit Rusland kun je kiezen uit diverse treinroutes en zou ik graag de route naar het geïsoleerde Mongolië willen maken. De authentieke mensen die daar leven zijn prachtig om te zien en zou ik graag willen ervaren hoe het is om zo ver van de bewoonde wereld te wonen. Ook wil ik er een bezoek brengen aan de Khorgo-vulkaan en slapen in een Mongoolse Ger (Yurt).

2

Sumatra & Papoea

In 2015 ben ik op Java, Bali & de Gili-eilanden geweest en heb ik prachtige plekken bezocht, zoals de Borobodur, Prambanan, Mount Bromo & Mount Ijen. De eilanden Sumatra & Papoea wil ik nog heel graag bezoeken! Sumatra vanwege de wilde orang-oetans, de jungle en mooie stranden waar je kunt duiken en Papoea omdat dit plekje voor mijn gevoel geïsoleerd is van de rest van de wereld en niet toeristisch. De natuur en met name de cultuur vind ik erg indrukwekkend en de stranden zijn hier ook hagelwit.

 

3

Mijn fotoalbum

Isla Holbox in Mexico

Reisspecialist Sandra in Japan

Kyoto

New York City

Hawa Mahal in Jaipur, India

Taj Mahal, India

Chichén Itzá, Mexico

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Sandra Molema naar:

info@tenzingtravel.nl