Sandra van Zwieten

Reisspecialist

Bezocht:

Maleisië, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Addo Elephant National Park

Oog in oog met een kudde olifanten

Ik heb drie maanden in Zuid-Afrika gewoond en wat een fantastisch land is dat! Een van de eerste safari’s die ik maakte was in het Addo Elephant Park en dat liet dan ook een onvergetelijke indruk achter. Binnen een paar minuten zagen we al een groepje leeuwen, waaronder zich ook een echte Simba bevond. Wapperende manen en al. Leeuwen zijn over het algemeen mensenschuw, dus onze dag kon al niet meer stuk. Die dag hebben we heel veel dieren gezien, maar ik zal nooit meer vergeten hoe er op een gegeven moment een kudde olifanten op nog geen meter afstand van onze auto stond, inclusief een kolossale moeder met haar jong. Prachtig!

Azulejos bewonderen in Sevilla

Jaren geleden heb ik Sevilla verkend en het blijft een van mijn favoriete tripjes. Sowieso hou ik van de Spaanse sfeer (en het klimaat, lekker warm), en Sevilla is daarnaast een van de mooiste steden die ik bezocht heb. Réal Alcazar is het bekendste paleis van de stad (en ook zeker mooi), maar het iets minder bekende Casa de Pilatos heeft pas echt mijn hart gestolen. Voor iemand die graag iedere mozaïek, pilaar en bloem op de foto vastlegt was dit bezoek echt een feest. Dit paleis was bezaaid met kleurrijke azulejos, overal stonden prachtige sculpturen en ook de bijbehorende tuin was schitterend. Een heerlijke plek om uren rond te lopen!

Casa de Pilatos in Sevilla
Street art in Valencia

Street art in Valencia

Valencia – nog zo’n fijne stad in Spanje! Ik kan echt genieten van mooie street art en die vind je hier in overvloed. Een middag lang heb ik door de stad geslenterd, op zoek naar de mooiste exemplaren. Dit zwart-witte exemplaar met helderblauwe ogen was mijn favoriet. Het contrast tussen het moderne en de historische gebouwen maken Valencia wat mij betreft zo leuk. Zo vond ik de kathedraal ook prachtig en was de Iglesia de San Nicolás wat mij betreft een van de meest indrukwekkende kerken van de stad, vanwege zijn spectaculaire muurschilderingen.

Mijn bucketlist

Chili

Ooit heb ik voor mijn opleiding een heel plan voor toerisme in Chili uitgewerkt. Sindsdien ben ik verkocht. Het lijkt me zo’n bijzondere bestemming. Zo wil ik graag naar de Atacamawoestijn, wat de droogste woestijn ter wereld is. Op sommige plekken regent het nooit en is er geen enkel leven mogelijk, op andere plekken vind je geisers en zoutmeren. Ook het Torres del Paine National Park zou ik graag willen bezoeken. Hier vind je bergen zo steil als torens, maar ook gletsjers, watervallen en meren. En als het even kan breng ik ook nog een bezoekje aan het mysterieuze Paaseiland.

1

Namibië

Namibië heeft voor mij iets magisch. Het idee dat je hier uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen vind ik verwonderlijk, zeker omdat je onderweg de meest prachtige landschappen tegenkomt. In gedachten zie ik mezelf al bovenop Dune 45 in de Sossusvlei staan, op safari gaan in Etosha National Park en uitkijken over de immense Fish River Canyon.

2

I haven’t been everywhere, but it’s on my list

Ik kan niet kiezen. Er staan nog zó veel landen op mijn bucketlist. Zet ik dan Jordanië op drie, of toch IJsland? Maar eigenlijk wil ik ook nog wel naar Cuba, het westen van Amerika verkennen of iets dichterbij; naar Rome. Of een geisha ontmoeten in Japan, op zoek naar de kikker in Costa Rica en op safari in Botswana. Canada en de Galápagos… ook al zo mooi. U ziet: I haven’t been everywhere, but it’s on my list!

3

Mijn volgende reis

Trevifontein in Rome

Ik hou van Italië en Rome staat al jaren op mijn bucketlist. De stad zal er niet lang meer opstaan, want dit wordt mijn volgende trip!

Mijn fotoalbum

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Maleisië

Kathedraal van Valencia

Kathedraal van Valencia

Valley of Desolation

Bij de Valley of Desolation in Zuid-Afrika

Street art in Valencia

Street art in Valencia

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Sandra van Zwieten naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.