Stéphanie Gras

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Australië, Botswana, Canada, Fiji, Indonesië, Maleisië, Mexico, Namibië, Nieuw-Zeeland, Schotland, Tanzania, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Reisspecialist Stéphanie in Banff National Park

Huskytocht in West-Canada

Waar de meeste mensen West-Canada bezoeken in de zomer, was ik daar in maart. Er lag op sommige plekken nog een dik pak sneeuw, zo ook in Banff. Het sprookjesachtige, witte landschap leende zich uitstekend voor een huskytocht. We mochten zelf de slee besturen wat best spannend was, want de honden hadden de vaart erin! De tocht bracht ons langs ruige bergen, besneeuwde bomen en bevroren meren. We hoorden om ons heen alleen het geknisper van de sneeuw en het geblaf van de honden. Een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten!

Op safari in Zuid-Afrika

Waar ik echt intens gelukkig van word, is als ik op safari ben in Afrika. Het spotten van wilde dieren blijft een prachtig moment en verveelt nooit! Zo was ik in het Kariega Game Reserve en zagen we in de verte een olifant. We spotten er steeds meer en ze kwamen steeds dichterbij. Voor we het wisten, liepen de olifanten links en rechts langs onze jeep… Daar word je gewoon stil van!

Reisspecialist Stéphanie op safari in het Kariega Game Reserve
Reisspecialist Stéphanie op de Fox Glacier

Helihike Fox Glacier in Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn reis door Nieuw-Zeeland stond er één activiteit bovenaan mijn bucket list: hiken op de Fox Glacier. Ik koos voor de helihike, waarbij we met de helikopter hoog op de gletsjer werden gedropt en de wandeling over het ijs veel spectaculairder is dan wanneer je aan de voet van de berg blijft. Zo konden we onder begeleiding ook door een ijsgrot kruipen. Je kunt dan beter geen last hebben van claustrofobie, maar ik vond het geweldig!

Mijn bucketlist

IJsland

Ik houd van de ongerepte, ruige natuur en dat je uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Het lijkt me fantastisch om die ervaring in IJsland op te doen. Ik zou dan de gehele rondweg willen afleggen.

1

Patagonië

Dit deel van Chili en Argentinië lijkt me zo indrukwekkend! Vooral vanwege de ongeëvenaarde ruige bergtoppen, felblauwe meren en machtige gletsjers. Bergschoenen aan en gaan!

2

Trans-Mongolië Express

Hier droom ik al een tijdje van… Instappen in Moskou en eindigen in Beijing, waarbij ik onderweg in ieder geval wil uitstappen bij Terelj National Park in Mongolië, om te overnachten in een yurt.

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Stéphanie bij Kings Canyon

Kings Canyon, Australië

Mantarog

Zwemmen met mantaroggen, West-Australië

Reisspecialist Stéphanie in de Okavango Delta

Per mokoro door de wateren van de Okavango Delta, Botswana

Reisspecialist Stéphanie bij de Ijen-vulkaan

Het beklimmen van de Ijen-vulkaan, Java, Indonesië

Serengeti

Een ballonsafari over de Serengeti, Tanzania

Reisspecialist Stéphanie bij Angkor Wat

Angkor Wat, Siem Reap, Cambodja

Elephant Hills

Overnachten in Elephant Hills, Khao Sok National Park, Thailand

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Stéphanie Gras naar:

info@tenzingtravel.nl