Suzanne Gabrielse

Reisspecialist

Bezocht: Amerika, Australië, Canada, Colombia, Cuba, Curaçao, Fiji, Indonesië, Kenia, Malediven, Maleisië, Peru, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten

.
Elke reis is uniek en een beleving op zich!

Mijn mooiste reismomenten

Great Migration in Kenia

Great Migration in Kenia

Ik heb het geluk gehad om de Great Migration (migratie van onder andere gnoe's en zebra's) in Kenia te aanschouwen. Dit spektakel vindt meestal in augustus plaats en de dieren steken dan massaal de rivier over. Een uniek beeld. Op dezelfde dag had ik ook nog eens het geluk om het tot dan toe ontbrekende, vijfde dier van de Big Five te spotten. Een dag om nooit te vergeten!


Machu Picchu

De mooiste wandeling die ik ooit heb gemaakt is de 5-daagse Salkantay Trek naar de Machu Picchu. De trek zelf is al adembenemend mooi. Je loopt op een hoogte van meer dan 4500 meter, je ziet gletsjermeren en loopt door de jungle. En dit allemaal in 5 dagen tijd! Uiteindelijk kom je uit bij de ontzettend indrukwekkende Machu Picchu.. Wat een plaatje, dan sta je wel even een minuut in stilte alleen maar te kijken!
Machu Picchu


Snorkelen bij de Malediven

Snorkelen bij de Malediven

Een van de beste plekken waar ik gesnorkeld heb is op de Malediven. Waarom kies ik deze plek? Je kan vanaf het eiland waar je op verblijft meteen het water ingaan en direct met je snorkeluitrusting naar een koraalrif zwemmen. Je ziet hier ook de meest exotische vissen. Ik ben in februari naar de Malediven gegaan en heb toen ook de mantaroggen gezien tijdens het snorkelen! In het begin een beetje spannend omdat ze zo groot zijn, maar wauw wat een bijzondere ervaring!



Mijn 'bucket list'

Argentinië

Argentinië staat hoog op mijn lijstje. De natuur lijkt mij enorm divers en ik ben enorm nieuwsgierig naar de Argentijnse cultuur. Uiteraard horen hier ook een lekkere steak en een glaasje wijn bij.

Oman

De woestijn en oases lijken mij prachtig om te zien. Verder trekt het mij enorm dat Oman nog niet bekend is bij de massa. Ik ben daarom enorm nieuwsgierig.

Guatemala

De mix tussen natuur en cultuur spreekt mij enorm aan in dit land. Graag zou ik naar Tikal willen. Om na een wandeling een duik te nemen in een helderblauw meertje waar een waterval op uit komt. Het genieten van heerlijke lokale gerechten in de kleine kleurrijke stadjes maakt het plaatje compleet.




Toen had ik het wel even lastig...

Tijdens een rondreis heb ik een keer de autosleutel in de auto laten liggen en deze ging vervolgens op slot. Ik had ook nog eens de pech dat ik redelijk ver van de bewoonde wereld was, dus het duurde even voordat ik gered werd. Deze fout zal ik niet snel meer maken!





Mijn volgende verre reis

In het najaar ga ik dichterbij huis op reis, namelijk naar Zwitserland. Deze keer wil ik vooral de natuur in gaan. Ik ben heel benieuwd wat Zwitserland deze keer te bieden heeft.



Fotoboek




Mijn reisblog-artikelen

Rondreizen door West-Amerika: The Mighty Five

09-11-2020 | Magazine-artikel
In West-Amerika, in de staat Utah, vind je de adembenemend mooie nationale parken Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce en Zion, oftewel the Mighy Five(...)

Lees meer







Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Suzanne Gabrielse naar:
info@tenzingtravel.nl



Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika