Op safari in Tanzania

Boek je een reis naar Tanzania, dan boek je een reis om nooit te vergeten. Natalie Hart bezocht Tanzania en kwam enthousiast terug: "dit was een droom die uitkwam". Schitterende safari's en ongerepte landschappen vormden de basis van haar reis. Hier lees je haar verhaal.

Natalie Hart
25-04-2016
Afrika
Tanzania
Reisverhaal
Accommodaties, Activiteiten, Natuur

Aankomst in Tanzania

Na een zeer prettige vlucht arriveren wij in Kilimanjaro, waar de reis voor ons gevoel echt begint. Onderweg naar Arusha is het donker, maar zo mooi. In de verte ligt Mount Meru tussen de wolken. Wij verblijven vannacht in de Arusha Coffee Lodge, een lodge die midden op een koffieplantage is gelegen. Sfeervol, kleinschalig en een oase van rust, en dat aan de rand van Arusha.


Op safari in Tarangire National Park

Na een heerlijke overnachting en een voortreffelijk champagne ontbijt kan onze reis al niet meer stuk. Vandaag staat er een safari in het Tarangire National Park op de planning. Het park heeft ons blij verrast: de uitzichten zijn weids, de vogels bijzonder, we zien verschillende kleuren en beleven honderden fotomomenten.

Tarangire National Park
Tarangire National Park

Zonsondergang bij de Ngorongoro-krater

Vandaag gaan wij naar de Ngorongoro-krater – een excursie die hoog op onze bucketlist staat. Tijdens de rit van ongeveer vier uur richting de uitkijkpost van de krater zijn wij met zijn allen geen minuut stil geweest, maar eenmaal bij de krater aangekomen kon je een speld horen vallen. Het uitzicht was zo bijzonder mooi! Als er één uitzicht magisch was, dan was het ongetwijfeld de zonsondergang in de krater.

 


"De zonsondergang in de Ngorongoro-krater was magisch"Op safari in de Ngorongoro-krater

De volgende ochtend staan we vroeg op. Er hangt wat mist, maar het uitzicht over de krater is wederom betoverend. Na een korte reis rijden wij langzaam de krater in. De krater is zeer vlak, maar ontzettend groen. Binnen enkele minuten zien wij de eerste buffels op nog geen vijf meter afstand, al snel gevolgd door twee leeuwinnen met hun welpjes. Nog geen tien minuten later spot onze gids het volgende bijzondere tafereel: een hyena met een kleintje! Gedurende de dag volgen er olifanten, zebra’s, leeuwen, nijlpaarden, tig vogelsoorten én onze eerste neushoorn. Wat een inspirerende reis!

Een olifant in de Ngorongoro-krater
Een olifant in de Ngorongoro-krater


Wil je dit bijzondere land zelf ontdekken? Bekijk dan onze reizen naar Tanzania.Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika