Ni Hao vanuit Beijing!

Ni Hao vanuit Beijing! Reisspecialist Liselotte bezocht de hoofdstad van China en liet zich verbazen door de vele culturele hoogtepunten. Ze vertelt je graag over haar belevingen.

Liselotte Graaf
06-06-2016
Azië
China
Reisverslag
Activiteiten, Cultuur, Eten en Drinken

Aankomst in Beijing

We komen ’s avonds aan bij ons hotel in Beijing - het Red Wall Garden Hotel. Een fijn hotel dat in een traditionele wijk ligt, maar wel op loopafstand van het centrum. Ze organiseren veel leuke activiteiten, zoals een theeceremonie en een kalligrafieworkshop. Na aankomst gaan we meteen op zoek naar een restaurant – onze magen knorren! Nabij het hotel vinden we een leuk restaurant en we besluiten er meteen aan te schuiven. De kaart staat vol lekkernijen, dus het is moeilijk kiezen. We besluiten daarom van alles wat te proberen - waaronder de specialiteit van de stad: Pekingeend.

 

Wij zijn vanavond met zijn negenen, maar door een ingenieus systeem van de Chinezen kunnen we ons gemakkelijk van alle gerechten bedienen. Midden op de tafel bevindt zich namelijk een draaiend plateau waardoor ieder gerecht zonder gedoe zo voor je neus staat. Chinese thee en een biertje erbij en de avond kan niet meer stuk.

 


"Een bezoek aan Beijing is niet compleet zonder het proeven van Pekingeend!"


Na het afrekenen besluiten we ons richting de Night Market van Beijing te begeven. Dit is een voedselmarkt met gerechten die we in Nederland niet kennen, denk bijvoorbeeld aan slang, schorpioen, hond en kat. Onze magen zijn reeds verzadigd, dus proeven doen we vanavond niet, maar een bijzondere ervaring is het zeker.

Beijing in de avond
Beijing in de avond

De Verboden Stad

Op dag twee brengen we een bezoek aan de Verboden Stad. De stad werd in de vijftiende eeuw door twee verschillende dynastieën bewoond: de Ming en de Qing. Alle politieke aangelegenheden vonden binnen de muren van deze stad plaats en de politieke leiders verlieten de stad alleen in uiterste noodzaak. Voor buitenstaanders was de stad 500 jaar lang gesloten. Je vindt er dan ook alle denkbare voorzieningen zoals theaters, restaurants en sportmogelijkheden. Volgens onze gids kon je de stad wel binnen twee uur bekijken, maar na drie uur hadden we de helft nog niet eens gezien!

De Verboden Stad
De Verboden Stad

De Chinese Muur

Op dag drie staan we vroeg op omdat we de Chinese Muur gaan beklimmen. We starten in Mutianyu en krijgen meteen een indruk van hoe toeristisch de Muur is: het is druk! Je hebt de keuze om met de kabelbaan omhoog te gaan of te voet. Wij kozen ervoor om heen met de kabelbaan te gaan en terug te voet. We zaten in hetzelfde bakje als Michelle Obama toen zij de muur bezocht. Typisch Chinees om dit bakje tot een populaire attractie te maken! Na een uurtje wandelen bereiken we het eindpunt, vanaf hier start namelijk het oude deel van de muur. Dit deel is (nog) niet gerestaureerd en daarom te onveilig voor toeristen om te beklimmen. 

De Chinese Muur
De Chinese Muur

Tempel van de hemel

Ook een bezoek aan de Tempel van de Hemel is onderdeel van mijn reis naar Beijing. Het is een schitterend complex, en één van de grootste en bekendste tempels van de stad. Wil je jezelf even onderdompelen in de Chinese cultuur, dan raad ik je aan de Tempel 's ochtends te bezoeken. In het gelijknamige park is het dan namelijk een drukte van belang omdat de Chinezen er bij het krieken van de dag hun Tai Chi oefeningen trainen. 

 

Wil je ook een bezoek brengen aan de Verboden Stad of de Chinese Muur beklimmen? Bekijk dan hier onze reizen naar Beijing

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika