Japan buiten het hoogseizoen

Japan staat natuurlijk erg bekend om haar roze kersenbloesem in de lente en felrode bladeren in de herfst. Ieder jaar komen hier ontzettend veel toeristen op af. Logisch ook, want de combinatie van deze prachtige kleuren samen met de traditionele tempels of typisch Japanse straatjes is moeilijk te overtreffen. Door de talloze festivals en de natuur die ieder seizoen een unieke ervaring biedt is Japan heel het jaar door een geweldige reisbestemming. Japan is een stuk minder druk buiten de hoogseizoenen, je kunt dus in alle rust genieten van de adembenemende natuur. Hieronder een aantal echte aanraders:

Liselotte Graaf
27-04-2016
Azië
Japan
Reistip
Activiteiten, Eten en Drinken, Fauna, Natuur

Japan in de zomer

Stranden van Okinawa

Prachtige witte stranden en blauwe zeeën, het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een rondreis in Japan. Okinawa is een heus tropisch paradijs met een wonderlijk fenomeen; de inwoners worden gemiddeld een stuk ouder dan de rest van de wereld. Het is nog steeds een mysterie waarom precies, maar er wordt gedacht dat het aan het unieke dieet ligt. Het dieet zit namelijk boordevol groente (vooral zeewier en zoete aardappel) en vis. De paradijselijke omgeving is trouwens zeker geen belemmerende factor voor de ouderen op Okinawa. Een tenniswedstrijdje zit er voor de 80 jarigen nog zeker in!


Het beklimmen van Mount Fuji

 

Hoewel de temperaturen in andere delen van het land soms hoog kunnen oplopen, zorgen de koele berglucht en het prachtige uitzicht van Mount Fuji voor een onvergetelijke ervaring. Het is een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen, dus je moet, vooral tijdens het klimseizoen, wel rekening houden met enige drukte. Het klimseizoen, dus wanneer je ook echt de piek kunt bereiken, begint in juli en eindigt begin september. Het mooie van het beklimmen van Mount Fuji is dat je er helemaal geen speciale uitrusting voor nodig hebt. Uiteraard blijft het wel een uitdaging en kunnen weinig mensen zeggen dat ze de hoogste berg in Japan beklommen hebben.


Japan in de winter

Badderend in een heetwaterbron

De apen van Japan weten wat genieten is: heel de dag badderen in een warme bron diep in de bergen. Heel het jaar door komen de apen naar de heetwaterbronnen verschuild in de bergen van de Nagano prefectuur. Vooral in de winter is dit een geweldige ervaring, want dan zitten de aapjes natuurlijk heel graag in zo'n heetwaterbron. In het zogenaamde Jigokudani, ofwel Hell’s Valley (het is niet zo erg als het klinkt), zijn de apen zo gewend aan de toeristen dat ze vaak vlak langs je lopen. Hier relaxen de aapjes in verscheidene heetwaterbronnen en kun je letterlijk naast de bron staan om foto’s te maken. Als je geluk (of ongeluk) hebt komt een nieuwsgierig baby aapje kijken of hij de knopen van je jas mee kan pikken. Zorg dus wel dat je geen losse dingen uit je zakken of jas hebt hangen.


Sneeuwpret in Sapporo

In het noordelijkste puntje van Japan ligt het eiland Hokkaido met als grootste stad Sapporo. Hokkaido is een beeldschoon eiland dat zowel in de zomer als in de winter een aanrader is. Sapporo is vooral bekend omdat het meest bekende winterfestival van Japan er wordt gehouden: het Sapporo sneeuwfestival (foto hieronder). Er staan elk jaar allerlei soorten indrukwekkende ijssculpturen, van Pokémon tot historische gebouwen en kastelen tot gigantische Boeddha beelden. Sommige ijssculpturen zijn wel 20 meter hoog. Elk jaar wordt dit festival in februari gehouden, welke week in februari verschilt per jaar.

 

Geïnteresseerd in een onvergetelijke reis naar Japan? Bekijk dan onze Japan reizen.

Photo by: https://www.flickr.com/photos/dgmckelvey/
Photo by: https://www.flickr.com/photos/dgmckelvey/
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika