Lekker uit eten op Aruba

Gek op goed eten? Dan is Aruba een hemelse bestemming. Het eiland kent namelijk meer dan 200 restaurants, waarvan velen overheerlijke maaltijden bereiden waarbij verse ingrediënten centraal staan. Keuzestress hoef je echter niet te hebben, want reisspecialist Chantal Hardeveld heeft een aantal fantastische opties voor je op een rijtje gezet.

Chantal Hardeveld
10-08-2016
Caribbean
Aruba
Reistip
Eten en Drinken

Casibari Café

Velen beklimmen de Casibari rotsformatie tijdens een bezoek aan Aruba. Vanaf bovenaf heb je namelijk een uniek uitzicht over de stranden en het binnenland van het eiland. Zo’n klim kost uiteraard de nodige energie, dus naderhand mag je jezelf op lekker eten trakteren. Dit kan uitstekend bij het tegenovergelegen en gelijknamige Casibari Café. Dit grill & barbecue restaurant heeft een ongedwongen sfeer en ook de lokale bevolking komt er graag. Je eet hier namelijk een burger, mixed grill of heerlijk sateetje voor een prima prijs. Ook leuk: iedere woensdag is er een jam sessie waaraan lokale jazz musici meedoen.

 

Waar: Paradera
Wanneer: maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 22.00

Na het beklimmen van de Casibari rotsformatie kun je heerlijk eten bij het Casibari Café
Na het beklimmen van de Casibari rotsformatie kun je heerlijk eten bij het Casibari Café

Zeerovers

Zeerovers, het beste visrestaurant van Aruba is idyllisch gelegen op een pier aan het water. Nergens vind je versere vis dan hier en dat voor een fantastische prijs. Voor een tientje kun je er met drie personen eten. Na het doorgeven van je bestelling kies je een tafeltje met uitzicht over het water, of zelfs een tafeltje op het water zelf. Tijdens het wachten hoef je je niet te vervelen, want je kijkt uit op vissers die de vis schoonmaken. De vis van de dag of je bestelde garnalen worden even daarna op een krantje geserveerd. Dit past perfect bij de ongedwongen sfeer van het restaurant. Het goede eten, de aanwezige locals en de muziek uit de jukebox zorgen ervoor dat je bij Zeerovers het ultieme 'One Happy Island' gevoel ervaart.


"Het ultieme 'One Happy Island' gevoel ervaar je bij Zeerovers"


 

Waar: Savaneta
Wanneer: dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 21.00

Passions on the Beach

Voor een romantisch diner ga je naar Passions on the Beach, tegenover het Amsterdam Manor Beach Resort. Terwijl de zon ondergaat dineer je hier midden op het strand en met je voeten in het zand. Met de kabbelende oceaan als achtergrondmuziek, sfeervolle fakkels om je heen en een goed glas wijn in de hand beleef je hier de perfecte avond. Dit restaurant is overigens prima geschikt voor zowel vis- als vleesliefhebbers.

 

Waar: Eagle Beach
Wanneer: maandag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 (diner)

Passions on the Beach
Passions on the Beach

Charlie's bar

Charlie’s bar is al meer dan 70 jaar een begrip op het eiland. De derde generatie van de familie Brouns staat inmiddels aan het roer van deze bar die vol (maar dan ook echt vól) hangt met souvenirs van over de hele wereld. Je kijkt je ogen uit, zoveel valt er te zien. In de bar kun je niet alleen van een verkoelend biertje genieten, maar ook een lekkere maaltijd verorberen. Wat dacht je van een stevige hamburger, gestoomde garnaaltjes of een mals varkenshaasje? Klinkt goed, niet waar?

 

Waar: San Nicolas
Wanneer: maandag tot en met zaterdag van 11.30 – 21.00

Charlie's bar
Charlie's bar

Carte Blanche

Voor een luxe avond uit ben je bij Carte Blanche in het Bucuti & Tara Beach Resort aan het juiste adres. Zoals de naam al aangeeft weet je niet wat je voorgeschoteld krijgt, maar er bestaat geen twijfel over dat dit verrassende gerechten van uitstekende kwaliteit zullen zijn. Verse ingrediënten en verrassende combinaties staan bij dit restaurant in ieder geval centraal. Omdat er maximaal 16 gasten deelnemen en de kok de vijf gangen tegenover je bereidt, voelt de avond intiem en knus aan. Het wine pairing arrangement is bovendien een aanrader. Per gang wordt een wijn voor je ingeschonken die de smaak van het gerecht het beste naar voren brengt. Reserveer overigens minstens drie maanden van tevoren als je van een plek verzekerd wilt zijn. Carte Blanche is erg populair!

 

Waar: Bucuti & Tara Beach Resort
Wanneer: van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 19.00
Goed om te weten: alleen te reserveren voor personen boven de 18 en voor maximaal 4 personen

 

Loopt het water je al in de mond? Bekijk dan onze reizen naar Aruba

Carte Blanche
Carte Blanche
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika