Aruba heeft het helemaal: prachtige, hagelwitte stranden en azuurblauw water geven een heerlijk tropisch vakantiegevoel, relaxen en genieten dus! Maar Aruba biedt nog zoveel meer. Uitgaan, lekker eten, watersporten, duiken naar scheepswrakken en het kleurrijke koraalrif. Ontdek onze tips voor een vakantie op Aruba!

Arubaans Verkeersbureau
29 april 2013
Caribbean
Aruba

Volop keuze op culinair gebied

Wil je de lokale Arubaanse cultuur in al haar facetten ontdekken, begin dan bij het eten. Voor een echte lokale culinaire en culturele ervaring bezoek je een klein visrestaurant aan het strand. Er gaat niets boven het oppeuzelen van een versgebakken vis met een ijskoud biertje terwijl je voeten in het zand aan de branding zitten. Zeerovers is dé plek bij uitstek om heerlijk ontspannen te genieten en met lokale vissers en andere Arubanen in contact te komen. Dit sfeervolle bar/restaurant siert in eenvoud en biedt visgerechten tegen een schappelijke prijs. Zeerovers bevindt zich aan de kustlijn bij Savaneta en is dé perfecte belichaming van het relaxte eilandgevoel.

Er gaat niets boven het oppeuzelen van een versgebakken vis met een ijskoud biertje terwijl je voeten in het zand aan de branding zitten.

Cultuur tijdens het wekelijkse Carubbian festival

Wie zich echt wil onderdompelen in de kleurrijke en ‘happy’ Arubaanse cultuur, moet beslist even een donderdagavond in de vakantie meepakken. De oudste stad van het eiland, San Nicolas, heeft op die avond een waar cultureel feest tijdens het wekelijkse Carubbian festival. Het festival geeft in één oogopslag de cultuur en geschiedenis van Aruba weer. Zodra je San Nicolas betreedt wordt je meegenomen door een golf van Caribische klanken, exotische geuren van lokale restaurants en de alom vrolijke vibe die in de straten hangt. Geniet van lokale gerechten zoals Arubaanse curry chicken of pastechi (pastei). Begeef je naar het podium waar je kunt genieten van traditionele dansvoorstellingen. Misschien wordt je wel uitgedaagd om op het podium mee te swingen! Vervolgens barst het festival in al haar folklore los en verzamelen heuse carnavalsdansers in de mooiste kostuums zich rondom het podium om het grootste feest van het jaar in minivariant te laten zien en het publiek te enthousiasmeren. Als klapper op de vuurpijl lopen de carnavalsdansers samen met toeschouwers in polonaise door de straten voor een spectaculaire afsluiting van een prachtig festival.

Danseres in traditionele kledij tijdens het Carubbian Festival.

Natuurliefhebbers opgelet!

Een andere manier om de Arubaanse cultuur goed te leren kennen is middels een ontdekkingstocht door de gevarieerde natuur. Natuurliefhebbers kunnen te voet, met een mountainbike of met een jeep het ruige en met cactussen bezaaide landschap op Aruba doorkruizen. De beste plek om oog in oog met het bijzondere en ongerepte landschap te staan is het nationale park Arikok. Het park beslaat 18% van heel Aruba en huisvest prachtige doorkijkjes richting de ruige kust en indrukwekkende rotsformaties en imposante divi divi bomen. Arikok huisvest ook het belangrijkste historische aandenken zoals oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners op het eiland. Het hoogste punt van Aruba, de Jamanota heuvels, bevindt zich ook in het Arikok nationale park. Loop, fiets of cross door het park en je komt een diversiteit aan wilde dieren tegen, van verdwaalde ezels tot gifgroene leguanen, de zeldzame holenuil, vleermuizen in de grotten en de Arubaanse ratelslang.

Een nieuwsgierige geit in het Arikok Nationaal Park.

Aruba is een veelzijdige bestemming die niet alleen garant staat voor ultiem relaxen, maar ook voor het ontdekken van de exotische natuur, het proeven van Arubaanse gerechten, maar bovenal.. genieten!

Wil je meer vakantie Aruba tips? Neem dan een kijkje op onze Aruba pagina.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.