Actief op Bonaire

Bonaire is niet alleen een uitstekende bestemming om tot rust te komen, het is ook een uiterst geschikt eiland om avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Reisspecialist Chantal geeft vier tips om actief te genieten in de Caraïbische natuur.

Chantal Hardeveld
21-10-2016
Caribbean
Bonaire
Reistip
Activiteiten, Fauna, Flora, Natuur

Duik de onderwaterwereld in

Aan duikmogelijkheden is er geen gebrek, Bonaire is een echt duikparadijs. Het staat bekend om de onaangetaste koraalriffen en prachtige kleurrijke vissen. Diverse duikspots zijn duidelijk aangegeven met gele stenen langs de weg en bovendien gemakkelijk bereikbaar per auto.

Ben je een snorkelliefhebber? Neem dan een kijkje in het onderwaterparadijs van Lac Bay in het zuidoosten van Bonaire. Dit is een van de mooiste snorkelplekken op Bonaire. Hier ontdek je onder andere roggen en bijzondere vissen. Voor een geschikte snorkelplek hoef je op Bonaire niet lang te zoeken. Net als de duikplekken, zijn ook de snorkelplekken duidelijk aangegeven met een gele steen.

 


"Geniet van de prachtige duikspots bij de ruige noordkust van Bonaire."


 

Onderwaterwereld Bonaire
Onderwaterwereld Bonaire

Bonaire boven water

Liever de natuur boven water verkennen? Ga dan kajakken onder leiding van een ervaren gids. De ideale manier om actief te genieten van de prachtige mangrovebossen.

 

Daarnaast kun je op Lac Bay ook prima kite- en windsurfen. Ben je niet bekend met kite- en windsurfen? Ook dan zit je hier goed. Voor beide sporten bevinden zich hier officiële scholen, alwaar je ook het benodigde materiaal kunt huren.

Surfers bij Lac Bay © Delno Tromp
Surfers bij Lac Bay © Delno Tromp

Washington Slagbaai National Park

Doe je liever iets anders dan snorkelen en/of duiken? Neem dan een kijkje in het schitterende natuurpark Washington Slagbaai National Park. Hier vind je onder andere diverse kleurrijke vogelsoorten en tevens leguanen. Het park is uitsluitend te doorkruisen met een 4-WD-auto. Voor de wandelliefhebbers zijn er wandelpaden uitgezet.

Slagbaai
Slagbaai

Stap op de fiets

Fietsen of mountainbiken is op Bonaire zeer boeiend. Je kunt uidagende fietstochten maken door het heuvelachtige noorden, of door het Washington Slagbaai National park. In dit park zijn, naast wandelpaden, ook fietspaden. Wanneer je gaat fietsen in dit prachtige natuurpark, vergeet dan vooral niet voldoende water en zonnebescherming mee te nemen! Liever fietsen in een rustige omgeving? Fiets dan met een lekker zeewindje door je haren door het vlakke zuiden van Bonaire.

Fietsen in Washington Slagbaai National Park
Fietsen in Washington Slagbaai National Park


Wil je Bonaire ook op een actieve manier verkennen? Bekijk dan onze rondreizen naar Bonaire.Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika