Top 5 excursies Curaçao

Bij Curaçao denk je al snel aan zon, zee en strand. Op dit tropische eiland valt echter ook ontzettend veel te beleven. Reisspecialist Chantal Hardeveld deelt haar vijf favoriete excursies.

Chantal Hardeveld
23-09-2016
Caribbean
Curaçao
Reistip
Activiteiten

Ontdek Klein Curaçao

Stap bij de Caracasbaai (in de buurt van Jan Thiel) op de catamaran Jonalisa en vaar naar het noordoosten van Curaçao om het eiland Klein Curaçao te ontdekken. Het is een heerlijke plek om te duiken en snorkelen vanwege het kristalheldere water. Bewonder het prachtige koraalrif en de al even mooie flora en fauna. Geniet van de zon, zwem met wilde zeeschildpadden en wandel over de eindeloze witte zandstranden naar de vuurtoren Klein Curaçao.

Vuurtoren Klein Curaçao
Vuurtoren Klein Curaçao

De landhuizen van Curaçao

Ben je liefhebber van historie? Huur dan een auto en bezoek de landhuizen van Curaçao. Ze zijn allemaal in één dag te bezoeken en zeer de moeite waard. Veel van deze landhuizen zijn voormalige plantagehuizen. Vroeger had Curaçao ongeveer honderd kleine plantages. In het midden van elke plantage stond een landhuis, waar de meester en zijn huisslaven woonden. Tegenwoordig zijn veel van deze landhuizen hersteld en openbaar gemaakt. Rijd bijvoorbeeld naar de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, en bezoek daar Kurá Hulanda. Dit landhuis werd opgeknapt en dient nu als historisch museum en hotel. Of breng een bezoek aan de destilleerderij in Landhuis Chobolobo. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis en het productieproces van de fameuze likeur Blue Curaçao.   

Het Kurá Hulanda museum © Delno Tromp
Het Kurá Hulanda museum © Delno Tromp

Christoffel National Park

In het noordwesten van het eiland vind je het grootste nationale park van Curaçao, het Christoffel National Park. Bewonder de flora en fauna die dit park rijk is door een van de vele wandel-, fiets- of autoroutes af te leggen. In dit park kun je ook terecht voor bijzondere activiteiten. Zo kun je in het Christoffel NP op safari gaan en herten spotten, wandelingen maken tijdens volle maan of onder begeleiding wandelen in de grotten. Er is genoeg te doen! Het is overigens ook prima te bereiken vanuit Willemstad/Jan Thiel baai of Mambo Beach.

Boca Tabla

Dicht bij het Christoffel National Park vind je het Shete Boka Park. Dit is een gebied met meer dan 10 boka's, oftewel inhammen. Het park begint bij de indrukwekkende Boca Tabla, een ondergrondse grot waar grote golven tegen neerslaan. Nadat je de Boca Tabla hebt bewonderd, kun je wandelen over het kalksteenterras wat er boven ligt. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de Curaçaose noordkust.

Shete Boka Park
Shete Boka Park

Aloë Vera

Een van de bekendste geneeskundige planten is de Aloë Vera. Iedereen op Curaçao kent deze bijzondere plant of heeft er een in de tuin staan. Daarnaast wordt de plant ook gebruikt voor diverse cosmeticaproducten, zoals shampoo, facewash en after sun. Op Curaçao is de Aloë Vera plantage dan ook een echt begrip. Ben jij op Curaçao en wil jij meer weten over deze plant? Sla deze plantage dan zeker niet over. 

Enthousiast geworden en wil je naar Curaçao? Bekijk dan de rondreizen van Tenzing Travel naar Curaçao.

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika