Kangaroo Island, het einde van de wereld

Reisspecialist Helen Bosma bracht drie dagen door op Kangaroo Island in het zuiden van Australië. Ze genoot er van de indrukwekkende natuurfenomenen, dieren en lokale bevolking. In haar blog neemt ze je mee langs de hoogtepunten van een onvergetelijke reis.

Helen Bosma
14-09-2016
Down Under
Australië
Reisverslag
Activiteiten, Natuur

Op naar Kangaroo Island!

We staan om zeven uur op om de bus te nemen vanuit Adelaide naar Cape Jervis. Het is vroeg, maar de busreis maakt veel goed. Tijdens het rijden zien we de zon langzaam opkomen en kangoeroes langs de weg grazen. Na een uurtje komen we aan bij Cape Jervis, waarna we de Ferry van Sealink nemen richting Penneshaw – het startpunt van ons bezoek aan Kangaroo Island. Na een kleine dertig minuten zien we de eerste pinguïns en dolfijnen verschijnen. Het is alsof ze ons opwachten, wauw! Wat een geweldige eerste indruk van Kangaroo Island.

 

Met onze gids vertrekken we richting Seal Bay, een baai waar zeeleeuwen in grote getalen liggen te relaxen. Zonnen en spelen op het strand zijn overduidelijk hun favoriete bezigheden. Het is overigens hilarisch om te zien hoe ze achter elkaar het water in gaan. Je verwacht het misschien niet, maar ze zijn super snel! Het is dan ook verstandig om op dat moment bij je gids te blijven, want ze kunnen zich sneller voortbewegen dan mensen. Seal Bay raad ik iedereen aan. Niet alleen vanwege het feit dat je deze fantastische kolonie zeeleeuwen in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen, maar ook omdat de kustlijn er prachtig is. Uitgestrekte stranden en blauwe wateren gelegen tegen onaangetaste duinen. Een fantastisch landschap voor de fotografen onder ons.

 


"Je verwacht het misschien niet, maar de zeeleeuwen zijn hartstikke snel!"De daarop volgende nacht verblijven we in het Aurora Ozone Hotel. Dit ligt in Kingscote (in het noorden van Kangaroo Island) en is werkelijk een heerlijke accommodatie. Boek net als ik een kamer met zeezicht, sla je balkondeuren open en zie dolfijnen in de zee springen. Leuker kan het niet!

Seal Bay
Seal Bay

De Remarkable Rocks, het einde van de wereld

De volgende dag trekken we richting het zuiden van het eiland. In het Flinders Chase National Park verbaas ik me over de Remarkable Rocks, een grapje van de natuur. Een heel mooi grapje wel te verstaan. Als je goed kijkt, kun je namelijk verschillende diersoorten in de rotsformatie ontdekken. Zo zag ik er bijvoorbeeld een schildpad en walvis in.

 

Maar dat is nog niet alles. Wanneer je bij de rotsen en de zee staat, sta je echt aan het einde van de wereld. Het eerst volgende stukje Aarde is de Zuidpool. Een geweldig fascinerend gevoel! Je kunt oneindig ver kijken terwijl de golven met een enorme kracht neerslaan op de kuststrook. Dit maak je nergens anders mee.

Remarkable Rocks
Remarkable Rocks

Nog een hoogtepunt: de Admiral Arch

De laatste dag ontdekken we vlakbij de Remarkable Rocks nog een bijzonder natuurfenomeen: de Admiral Arch, een natuurlijke rotsboog. Al lopend over de trappen richting de Admiral Arch zien we overal zeehonden om ons heen. Ondanks de heftige golven blijven ze lekker liggen. De ervaring is helemaal compleet wanneer we de zonsondergang door de Admiral Arch heen zien schitteren. Geweldig!

Admiral Arch
Admiral Arch

Kangaroo Island, een aanrader voor iedereen

De drie dagen op Kangaroo Island zijn voorbij gevlogen. Als je naar Zuid-Australië gaat mag je dit eigenlijk niet missen. Niet alleen de prachtige natuur en dieren maken het de moeite waard, ook de lokale bevolking maakt Kangaroo Island een onvergetelijke bestemming. De mensen die er wonen, wonen er al bijna hun hele leven. Ze vertellen je dan ook graag en veel over het eiland en zijn flora en fauna. Onze kundige gids die er nu al dertig jaar woont, werd zelfs nog als nieuwkomer gezien!

 

Ik raad je overigens aan om minimaal twee nachten op Kangaroo Island te verblijven. Vanwege de grote afstanden is het ideaal als je één nacht in de buurt van Kingscote (in het noorden) verblijft en één nacht in de buurt van het Flinders Chase National Park (in het zuiden). Zo kom je echt tot rust en heb je alle tijd om van de hoogtepunten te genieten!

 

Net als Helen naar Kangaroo Island? Bekijk dan onze reizen naar Kangaroo Island.

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika