Tips voor de ultieme camperreis door Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland liggen de bezienswaardigheden van het land soms ver uit elkaar. Met een camper kun je al deze wonderschone plekken in je eigen tempo verkennen. Onze reisspecialist Wendy ging je voor en geeft tips voor de ultieme campervakantie!

Wendy Besoo
02-05-2016
Down Under
Nieuw-Zeeland
Reistip
Activiteiten, Natuur

Overnachten in de natuur, glimmende gloeiwormen en op zoek naar de kiwi

1. In de meeste steden vind je een informatiekantoor van de DOC (een organisatie die de nationale parken van Nieuw-Zeeland beheert). Loop er eens naar binnen. Je vindt er veel informatie over de nabije omgeving én je kunt er gratis boekjes krijgen waarin alle campings staan die zich in de nationale parken bevinden. En wat is er nou mooier dan midden in de natuur overnachten?

 

2. Grote kans dat je Rotorua bezoekt tijdens je reis, een grote toeristische trekpleister. Mijn tip is om dan zeker Waitomo mee te pakken. Meer dan twee miljoen jaar geleden werden hier druipsteengrotten gevormd. In de Waitomo Glow Worm Cave kun je afdalen en een sterrenhemel van gloeiwormen bewonderen. Een niet minder dan magisch schouwspel!

 


"Bewonder de sterrenhemel van gloeiwormen in Waitomo - een magisch schouwspel!"


 

3. Zoals je misschien wel weet worden de inwoners van Nieuw-Zeeland vaak Kiwi’s genoemd, naar de loopvogel die alleen voorkomt in Nieuw-Zeeland. Wil je deze vogel spotten tijdens je reis? Doe dan de ‘Zealandia by night tour’, kiwi’s zijn namelijk alleen ’s nachts actief. Zealandia ligt ongeveer twee kilometer van Wellington vandaan.

Kiwi
Kiwi

Schiereilanden Otago en Coromandel

4. Als je in Dunedin verblijft, is het zeer de moeite waard om het nabijgelegen schiereiland Otago ook te bezoeken. Hier vind je de geeloog-pinguïns. Deze pinguïns (met gele ogen) zijn ernstig bedreigd en komen alleen nog maar voor aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De Maori noemen deze pinguïnsoort ‘Hoiho’ oftewel ‘luidruchtige vogel’, een naam die ze alle eer aan doen.

 

Op het schiereiland vind je ook een kolonie albatrossen – dit zijn vogels met een enorm indrukwekkende vleugelwijdte. Bijzonder is ook dat de albatrossen hier aan land broeden, terwijl ze dit normaal op verlaten eilandjes doen. Otago is dus met recht een unieke plek te noemen.

 

5. Nieuw-Zeelanders zelf gaan voor het ultieme vakantiegevoel naar Coromandel, een contrastrijk schiereiland op het Noordereiland. Vooral Hot Water Beach is favoriet vanwege de warmwaterbronnen onder het zand. Huur een schep, graaf een gat in het zand en geniet van je eigen spa!

Hot Water Beach - Coromandel
Hot Water Beach - Coromandel

Auckland, voor de echte durfal

6. Ben je een echte durfal? Maak dan een stop in Auckland. Hier vind je de Sky Tower waar je vanaf 192 meter hoogte met 85 km/u naar beneden springt. De adrenaline giert door je lijf! Naderhand krijg je een certificaat en gratis toegang tot het observatiepunt van de Sky Tower. Hier heb je een 360˚ uitzicht dat tot wel 80 kilometer ver reikt.

 

Nog niet genoeg adrenaline ervaren? Meld je dan aan voor de Auckland Bridge Climb: beklim de Auckland Harbour Bridge samen met een gids, leer alles over de architectuur van de brug en geniet van het spectaculaire uitzicht over Auckland.

 


Wil je deze tips in de praktijk brengen en met de camper door Nieuw-Zeeland reizen? Bekijk dan hier onze campers voor Nieuw-Zeeland!i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika