Tips voor een geslaagde vakantie in Costa Rica

Costa Rica staat bekend als avontuurlijke bestemming met een schitterende natuur. Onze reisspecialist Simone Schoen maakte een rondreis door dit prachtige land en deelt graag haar tips voor een geslaagde vakantie in Costa Rica.

Simone Schoen
11-04-2016
Latijns-Amerika
Costa Rica
Reistip
Activiteiten, Natuur


1. Houd je van actie? Maak dan een wandeling over de oude lavastromen in het Arenal National Park. Hoe dichter je bij de vulkaan komt, hoe beter je zijn activiteit kunt waarnemen. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving van het meer van Arenal, het grootste binnenlandse meer van Costa Rica. Wat het extra spannend maakt is dat je nooit weet wanneer de vulkaan echt actief wordt.

 

2. Breng je een bezoek aan de Arenal Vulkaan? Vergeet dan zeker niet de Baldi hotsprings in La Fortuna. Vanuit de heerlijke warmwaterbronnen heb je rond zonsondergang een mooi uitzicht op de vulkaan en bij helder weer kan je de lava zien stromen. Daarnaast kun je bij de hotsprings ook nog eens heerlijk eten. 

Arenal Vulkaan
Arenal Vulkaan

3. Walvissen spotten kun je het beste in het zuidwesten van Costa Rica doen. In de kustgebieden van Costa Ballena en het schiereiland Osa zijn er per jaar twee perioden waarin bultrugwalvissen te spotten zijn. De grootste kans heb je in de periode december-januari, dan komen walvissen uit het Noordpoolgebied naar deze streek om te paren. Soms kun je de mannetjes dan hoog boven het water uit zien springen, een bijzonder gezicht! Ook van juli tot oktober kun je met een beetje geluk walvissen in het gebied bewonderen. 

 


"De hoogspringende walvissen zijn een bijzonder gezicht!"


 

4. Als je een van de geweldige nationale parken van Costa Rica bezoekt, ga dan op pad met een gids. Hij kan je veel aanvullende verhalen over de flora en fauna vertellen en je ziet dan veel meer van al het moois dat deze parken te bieden hebben. Dankzij de gids in het Monteverde Cloudforest National Park heb ik bijvoorbeeld de Quetzal gezien, een van de meest bewonderde vogels van Costa Rica. Wat een prachtige kleuren heeft hij!

 

5. Het Manuel Antonio National Park is één van de kleinste parken in Costa Rica, maar tevens ook één van de meest populaire. Wil je alle drie de soorten apen zien die hier leven (waaronder het doodshoofdaapje), ga dan zo vroeg mogelijk in de ochtend, je hebt dan de meeste kans.

Manuel Antonio National Park
Manuel Antonio National Park

6. Een activiteit die je echt moet ondernemen als je naar Costa Rica gaat is canopying. Je tokkelt dan tot wel één kilometer tussen de bomen van de jungle, dé manier om de natuur van Costa Rica te ervaren. Tevens ook een leuke activiteit om je hoogtevrees te overwinnen.

 

Enthousiast geworden en wil je deze tips in de praktijk brengen? Bekijk dan de reizen van Tenzing Travel naar Costa Rica.





Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika