Steeds meer reizigers kiezen voor een camper. Reizen met een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en je kiest zelf de mate van comfort. De ideale combinatie dus! Er zijn verrassend veel landen uitermate geschikt om per camper te ontdekken. Ben je nog aan het twijfelen over je volgende bestemming en weet je nog niet welk campertype bij je past? Reisspecialist Stephanie Gras helpt je graag op weg.

Stéphanie Gras
26 augustus 2016
Noord-Amerika

Pak het groots aan in Amerika & Canada

De grootst mogelijke campers die perfect passen op de brede wegen van Amerika en Canada die leiden naar indrukwekkende nationale parken, hoge bergen en felblauwe meren. De campers bieden volop gemak en ruimte. Ideaal als dit je eerste camperreis wordt! In de zomermaanden is het hoogseizoen. Dan raad ik je wel aan om campings vooraf te boeken, zodat je in de nationale parken kunt verblijven en op de mooiste locaties overnacht! Mijn eerste camperreis was naar Canada in de maand maart. Er lag nog volop sneeuw en Lake Louise was bevroren. Als je juist de drukte wil vermijden en je je niet laat afschrikken door de kou, dan kom je in een sprookjesachtige witte wereld terecht. Ik heb zelfs nog geskied in Whistler, dus het was gelijk ook een wintersportvakantie.

De wegen van Noord-Amerika zijn perfect voor een camperreis.

Word verliefd op de Afrikaanse wildernis

Op zoek naar een onvergetelijk avontuur? Ga kamperen met een 4-WD auto. Droom hierbij weg van een stoere terreinwagen met één of twee tenten op het dak. Je onderkomen is dan misschien ‘back to basic’ maar de ervaring des te unieker. ‘s Avonds is de kans groot dat je omringd wordt door spannende dierengeluiden. In Zuid-Afrika heb ik zelfs leeuwengebrul gehoord vanuit m’n tentje! Pak de landkaart erbij om te bepalen waar je de volgende dag naartoe wil. Op veel campings vind je de faciliteiten voor het bereiden van een typisch Afrikaanse “braai”, absoluut mijn ideale maaltijd tijdens het kamperen. Ik heb lange afstanden gereden zonder iemand anders tegen te komen, dat is in landen als Namibië en Botswana geen uitzondering. Het gaf mij een enorme kick, alsof ik alleen was met de natuur en de dieren. Reken maar dat je vol wilde verhalen thuis komt!

Wild kamperen is een onvergetelijke belevenis in Afrika.

Laat je verrassen door Australië en Nieuw-Zeeland

Sommige doen een combinatiereis Australië en Nieuw-Zeeland, anderen focussen zich liever op één land. Er is zoveel om te zien. In Australië vind je de verlaten outback voor het echte “Aussie” gevoel. Reis je met je gezin? Dan vind ik persoonlijk de oost- en zuidkust van Australië ideaal. Dan zijn de afstanden niet te lang en heb je een leuke afwisseling van steden, strand, natuurparken en dieren. Ik heb hier veel kangoeroes en koala’s gezien. De koala’s leven in eucalyptusbomen, dus als je die langs de weg ziet staan, weet je dat je goed moet zoeken.

Aan de oostkust heb je een leuke afwisseling van steden, strand, natuurparken en dieren. Ideaal voor het gezin!

Wil je de camper in Nieuw-Zeeland een keer laten staan om fietsen te huren? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende campertypes waar een fietsenrek aan bevestigd kan worden. Zo heb je de fietsen altijd bij je en kan je voor wat boodschappen ook gemakkelijk de fiets pakken. Ben je sportief ingesteld en een echte natuurliefhebber? Wandelen, duiken, kayakken, paardrijden…alles is mogelijk. Ik heb een paardrijdtocht gemaakt in de omgeving van Queenstown, door het landschap van de hobbits. Vind je het ergens zo ontzettend leuk? Prima, dan blijf je toch gewoon nog een nachtje? Dat is nou het voordeel van een camper.

Langs de oostkust vind je genoeg mooie stranden.

Van de gebaande paden door Zuid-Amerika

Chili, Argentinië en Peru, je zal het misschien niet verwachten, maar er zijn ook hier genoeg campings om uit te kiezen. De beste campings vind je in de nationale parken. Ook is vrij kamperen hier toegestaan. In Zuid-Amerika rijd je in 4-WD campers, waarmee je alle ruige gebieden (bijvoorbeeld Patagonië) moeiteloos kunt betreden. Hier slaap je niet met een tent op het dak (in sommige seizoenen echt te koud), maar moet je je meer een 4-WD truck voorstellen met een slaapruimte erbovenop gebouwd. In de meeste types zijn zelfs nog een douche en toilet aanwezig. Het is fantastisch om in je slaapzak onder een heldere sterrenhemel te slapen, of van een zonsopgang te genieten bij de Tatiogeisers.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van Stephanie’s verhaal? Bekijk ons camperaanbod!

Dit is een goed voorbeeld van een 4-WD truck met de slaapcabine er bovenop.