In september 2016 startte Jeannette van der Graaff haar rondreis door Zuidwest-Amerika. Samen met haar man genoot ze vier weken lang van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Ze vertelt je graag over hun ervaringen met de camper door Death Valley, Yosemite National Park en alles er tussenin.

Jeannette van der Graaff
1 maart 2017
Noord-Amerika
Amerika

Op naar Death Valley

Vanuit Las Vegas rijden we een andere wereld in: Death Valley National Park. Een gebied dat woestijnen, zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen bevat. Tevens is het de op één na heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. Bij aankomst zoeken we eerst een plekje op de camping van Furnace Creek. Deze naam is aardig toepasselijk, want de temperatuur is inmiddels opgelopen tot boven de 40 graden Celsius! De hoogste temperatuur die ooit in Furnace Creek gemeten is bedroeg zelfs 56,7 graden Celsius. Na het regelen van onze overnachtingsplek besluiten we het park zelf te verkennen. We rijden de Artist’s Drive en zijn onder de indruk. Hoe mooi dit kale en woeste landschap met al zijn verschillende kleuren is, valt niet te beschrijven. Ook het lopen op de zoutkorst van Badwater Basin (met 85,5 meter onder zeeniveau de laagste plek van Noord-Amerika) is een onbeschrijflijke ervaring. De dag gaat uiteindelijk over in een warme woestijnnacht en een prachtige sterrenhemel verschijnt.

Artist's Palette

Met de voeten in het zand

De volgende dag staan we vroeg op om de ergste hitte en drukte te voorkomen. Als eerste bezoeken wij de overblijfselen van een oude boraxmijn. Men haalde vroeger in deze mijn natriumtetraboraat, wat een kleurloos tot blauwig wit mineraal met een witte streep is, uit de grond. Daarna rijden we verder naar erg mooie 30-meter hoge duinen: de Mesquita Flat Sand Dunes. Heerlijk lopen we even op onze blote voeten door het koele en fijne zand, omdat we het niet kunnen weerstaan!

Vervolgens rijden wij door de woestijn, om bij de uitgang van het park te komen. Een bijzondere rit, want het gesteente kleurt langzamerhand steeds donkerder door de lava. We komen door plaatsen met typisch Amerikaanse namen zoals Lone Pine, Fort Independence Reservation en Big Pine. Tijdens deze rit genieten we van de omgeving: aan de ene kant woestijn en aan de andere kant de hoge bergen van de Sierra Nevada. Met een dubbele cheeseburger en een vegaburger met frites, lunchen wij erg Amerikaans net buiten het park bij Denny’s Diner in Bishop. Heel de middag zijn we hiermee voldaan!

De Boraxmijn en met de voeten in het zand van de Mesquita Flat Sand Dunes

Kamperen tussen de beren

Aan het einde van de middag vinden wij een heerlijk campingplekje in de zon bij Gull Lake. Gull Lake is één van de vier mooie meren die samen de June Lake Loop vormen in het oosten van de Sierra Nevada. We krijgen te horen dat de camping die dag voor het laatst open is dit seizoen, maar gelukkig kunnen wij nog wel even warm douchen. Een beer blijkt iedere avond op de camping op zoek te zijn geweest naar eten en hij heeft zelfs het vrieskistje van de buurvrouw open gekregen en alle spaghetti met gehaktballen opgevreten. Ze wilt dat we dit weten zodat we in ieder geval op onze hoede zijn! Om de beer weg te jagen is het volgens haar een goed idee om hard met pannendeksels te slaan. We verheugen ons natuurlijk erg op de komst van de beer, maar helaas hebben wij hem niet gezien of gehoord.

De camper vlakbij June Lake

Het prachtige Yosemite National Park

Ondanks dat we voor een koude nacht gewaarschuwd worden, valt dat gelukkig mee. De volgende ochtend rijden wij naar de beroemde Tioga Pass Road, de weg die naar Yosemite Valley zal leiden, via de meren van de June Lake Loop. Deze pas is met zijn 3031 meter de hoogste in de Sierra Nevada. Wij rijden de weg van 56 mijl die door een mooi hoog landschap voert met enorme granieten rotsen, meren, beken en bossen in fantastische herfstkleuren. De zon schijnt er ook nog bij, dus we worden weer erg verwend.

De beroemde Yosemite Valley draai je zo in aan het einde van de Tioga Road. Dit gebied staat bekend om haar hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. Wij parkeren er onze camper en met de shuttlebus gaan wij verder naar het einde van de vallei. We maken een korte wandeling naar Mirror Lake, wat nu weinig spiegelt omdat het volledig droog ligt, maar door het bos met hoge sequoiabomen en enorme rotsblokken is het alsnog een mooie wandeling. Enorme granieten rotsen begrenzen de vallei aan beide kanten wat het landschap prachtig maakt. Ons bezoek aan Yosemite National Park betekent dat onze reis door Zuidwest-Amerika er al weer bijna op zit. De laatste twee dagen steken we op ons gemak dwars door Californië om de camper in San Francisco weer in te leveren.

Bent u ook benieuwd naar een rondreis in Zuidwest-Amerika?

Yosemite National Park

Wil je deze geweldige omgeving zelf met een camper verkennen? Bekijk dan ons aanbod aan campers in Amerika!

Of wil je zelf deze reis door Zuidwest Amerika maken? Bekijk dan onze Rondreis door Zuidwest Amerika of Rondreis door West-Amerika!